Τοπικά

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Σε δήλωσή του για τη σημερινή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σημειώνει τα ακόλουθα:

Η Τουρκία με αφορμή το προδοτικό χουντικό πραξικόπημα στην Κύπρο εισέβαλε στο Νησί καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος του εδάφους του, προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους. Αν και έχουν περάσει 46 χρόνια από τη βάρβαρη αυτή εισβολή και η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρόβλημα της κατοχής δεν έχει λυθεί ακόμη παρά τις αποφάσεις παγκόσμιων οργανισμών. Η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες πράξεις και επιβουλεύεται με παράνομες ενέργειες την ΑΟΖ ενός κυρίαρχου, ανεξάρτητου κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει σταθερά τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς η μόνη λύση είναι η επανένωση του νησιού σε αυτό το πλαίσιο. Μια λύση που θα επιτρέπει στην ομοσπονδιακή Κυπριακή Δημοκρατία να είναι ένα κανονικό κράτος της ΕΕ και να λειτουργεί προς όφελος όλου του Κυπριακού λαού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το