Ελλάδα

Νταβούτογλου: Τεχνική συνεργασία ακτοφυλακών Ελλάδας-Τουρκίας

ntavoutoglou
«Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει εναποθέσει στους ώμους Ελλάδας και Τουρκίας την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος. Δεν είναι δικό μας πρόβλημα και δεν θα το επωμιστούμε. Είμαστε και εμείς θύματα όπως και οι πρόσφυγες. Το προσφυγικό αποτελεί ζήτημα παγκόσμιο που θα πρέπει να λυθεί με τη συνεισφορά πολλών χωρών», υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα.

«Στη Συρία υπάρχει καθεστώς βίας. Εάν δεν υπήρχε καθεστώς βίας, δεν θα εγκατέλειπαν την πατρίδα τους» πρόσθεσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπήρξε συμφωνία για συνεργασία των δύο χωρών, τόσο σε επίπεδο ακτοφυλακών όσο και από πλευράς σύστασης κοινών επιτροπών από τα αρμόδια υπουργεία, που θα πρέπει να συνεργαστούν.

Ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση πως η ελληνική βοήθεια θα αυξηθεί και τόνισε ότι εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι έχει πολύ καλή επικοινωνία και συνεννόηση με τον έλληνα ομόλογό του.
«Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να κάνουν περισσότερες ενέργειες για να αντιμετωπίσουν τα κυκλώματα που διακινούν πρόσφυγες», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, ενώ αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι θα ενθαρρύνει και τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να καταλήξουν σε μια βιώσιμη συμφωνία.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το