Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Θα θέλαμε να είχαμε νωρίτερα τις ελληνικές προτάσεις

newego_LARGE_t_1101_54469348

Ζητήθηκε από την Ελλάδα η άμεση εξειδίκευση των προτάσεων και ακόμη δεν είναι σαφές ότι «βγαίνουν τα νούμερα», δήλωσε μετά το πέρας του Eurogroup, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γ. Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι θα ήταν προτιμητέο να έχουν κατατεθεί νωρίτερα οι ελληνικές προτάσεις. Όπως έγινε γνωστό, θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα μέσα στην εβδομάδα.

Η σημερινή συζήτηση για προαπατούμενα της Ελλάδας δεν σημαίνει ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία, δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πάντως ότι η πρώτη γενική εντύπωση είναι πως οι προτάσεις είναι ολοκληρωμένες και θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για συμφωνία.

Προσερχόμενος νωρίτερα στην σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Ντάισελμπλουμ είχε προειδοποιήσει ότι αποκλείεται να υπάρξει τελική αξιολόγηση σήμερα, λέγοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις έφθασαν αργά.

Επικριτικοί και απαισιόδοξοι ως προς την δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας σήμερα, είχαν εμφανιστεί στην πλειοψηφία τους οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών του ευρώ, με τον Γερμανό Β. Σόιμπλε να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο και ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό από την Πέμπτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το