Ελλάδα

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Έπεσε μεγάλο δέντρο στο προαύλιο

Ένα μεγάλο δέντρο έπεσε στο προαύλιο του ΑΧΕΠΑ, δίπλα στο κυλικείο, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κάποιος. Την ίδια στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για αδιαφορία, καθώς, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, εργαζόμενοι είχαν επισημάνει τον κίνδυνο να πέσει δέντρο στο προαύλιο και να σημειωθεί τραυματισμός ή και θανατηφόρο ατύχημα, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να κλαδευτούν και να γίνει περιποίησή τους.
Από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Τάσος Σπανός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμανε ότι το δέντρο ήταν περιφραγμένο με κορδέλα, καθώς ήταν προγραμματισμένη για σήμερα η κοπή του από ιδιωτικό συνεργείο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, στον χώρο του ΑΧΕΠΑ υπάρχουν 25 δέντρα, τα οποία πρέπει να ελεγχθούν, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πρέπει να κοπούν ή να κλαδευτούν. Ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ επισήμανε ότι για να μπορέσει να γίνει η κοπή ενός δέντρου στον χώρο του νοσοκομείου, χρειάζεται άδεια για μικρής κλίμακας παρεμβάσεις από την Πολεοδομία, η οποία εκδίδεται σε μία εβδομάδα. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι ο δήμος δεν αναλαμβάνει την κοπή δέντρων και ότι η πυροσβεστική έρχεται μόνο εφόσον έχει πέσει ένα δέντρο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το