Κόσμος

Noma, γιατί κλείνει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

noma890

Μετά το σερβίρισμα του πρωτοχρονιάτικου μενού 2016, ο Δανός σεφ René Redzepi θα κλείσει το εστιατόριό του.
Το Noma είναι τα τελευταία χρόνια το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο. Από το 2017 θα αποκτήσει μια καινούρια στέγη με καινούρια κουζίνα και νέους ορίζοντες.

Ο ιδιοφυής Δανός σεφ και ιδιοκτήτης του σχεδιάζει να μεταμορφώσει ένα χέρσο χωράφι με σκελετωμένα κτίρια της Κοπεγχάγης, γεμάτα γκράφιτι και ακαθαρσίες, σε μια φάρμα με λαχανικά και ζώα. Στο μέσον της φάρμας θα βρίσκεται το νέο Noma.

noma2_1

noma3_0

noma1_1
Ο Redzepi εξηγεί ότι είναι λογικό να έχει το δικό του αγρόκτημα ένα εστιατόριο τέτοιου μεγέθους. Οι ιδέες που προαναγγέλλει κάνουν τους πάντες να ονειρεύονται: θέλει να τοποθετήσει ένα θερμοκήπιο στην οροφή, να γεμίσει το χωράφι με φρέσκο χώμα και να κάνει το μισό αγρόκτημα να επιπλέει.

fish-noma

noma05_gq

noma-entrance-sos

noma5_1
Ο Δανός σεφ εξηγεί ότι δεν κλείνει το εστιατόριό του για οικονομικούς λόγους ούτε για κάτι παρόμοιο. Απλά πιστεύει ότι ήρθε ο καιρός για μια θεαματική αλλαγή.

Σκοπός ενός σεφ, όπως εξηγεί, είναι να προτείνει στους πελάτες όσο γίνεται πιο φρέσκα προϊόντα και μόνο τα προϊόντα της κάθε εποχής. Για παράδειγμα, το φθινόπωρο, το μενού του νέου Noma θα έχει μπόλικο κυνήγι, μανιτάρια και μαύρα φρούτα. Τον χειμώνα θα επικεντρώνεται στα προϊόντα της θάλασσας ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν όλος ο κόσμος γίνεται πράσινος, όπως λέει, θα προτείνει χορτοφαγικά μενού, τα οποία θα βασίζονται στα προϊόντα της δικής του φάρμας.

noma-japan-1-unripe-strawberries

noma-fleur

noma-viande

noma_entrance

noma-cru

nomaa4

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το