Τοπικά

Νίκος Παπαπέτρος: “Υποψήφιος Δήμαρχος ως πολίτης της πόλης”

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της “Συμμαχίας για τον Βόλο” και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Παπαπέτρος αναφέρει:

“Κατέρχομαι στις εκλογές διεκδικώντας τη Δημαρχία ως πολίτης της πόλης και όχι ως δικηγόρος. Η επαγγελματική μου διαδρομή και ιδιότητα είναι γνωστής αλλά δεν ζητώ από τους πολίτες να επιλέξουν δικηγόρο, αλλά Δήμαρχο. Γι’ αυτό και οι προσβλητικές αναφορές στην επιστημονική μου επάρκεια, του τύπου «χασοδίκης» δεν πλήττουν την πολιτική μου τοποθέτηση, αλλά συνιστούν ύβρεις που στοχεύουν στην επαγγελματική μου αξιοπρέπεια και ως τέτοιες θα αντιμετωπισθούν.

Οι γενικεύσεις στην πολιτική δημιουργούν υπόνοιες συλλογικής ευθύνης και, ως εκ τούτου, είναι ακραία επικίνδυνες. Δεν παίρνουν όλοι οι γιατροί «φακελάκια», δεν είναι όλοι οι δικηγόροι «λαμόγια» κ.ο.κ.

Έτι, φυσικά, και η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας από πρόσωπα με διαφορετικές πολιτικές απόψεις, αφετηρίες και διαδρομές δεν καθιστούν τον συνδυασμό μας κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, με όποιο σεξιστικό υπονοούμενο είχε η αναφορά του γραμματέα του σωματείου της ΑΓΕΤ κου Δημητρίου Βαϊτση, που προφανώς και δεν απηχούσε την άποψη του σωματείου και των λοιπών μελών του. Σαφώς, και η δική μου άποψη δημοσίως εκφρασθείσα περί ερμαφρόδιτων συνδικαλιστών, υπηρετούντων ταυτοχρόνως εργαζομένους και εργοδοσία, δεν υπονοούσε, σε καμία περίπτωση, το σύνολο των εκπροσώπων του σωματείου, παρά μόνο τον έχοντα τη γνώμη ότι είμαστε οικογένεια ΛΟΑΤΚΙ κο Δημήτριο Βαϊτση.

Και πάλι βέβαια επαναλαμβάνω δεν κατέρχομαι στην πολιτική ως δικηγόρος, αλλά ως πολίτης της πόλης. Και μ’ αυτήν την ιδιότητα ζήτησα και ζητώ από τον Δήμαρχο Βόλου ενημέρωση επί της διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας. Και μ’ αυτήν βέβαια θα κριθώ, και όχι από τις προσωπικές ύβρεις σε βάρος μου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το