Τοπικά

Νίκος Κοτζιάς από Βόλο:«Η κυβέρνηση θέλει να παριστάνει τον σερίφη»

 

Στο ΤΕΕ Μαγνησίας παραβρέθηκε χθες το απόγευμα ο Ευάγ. Αποστολάκης, πρώην υπουργός Άμυνας, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ», σε ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας με θέμα «Άμυνα & Εξωτερική Πολιτική».
Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, «η κυβέρνηση θέλει να αποκτήσει τον ρόλο και να παριστάνει τον σερίφη στην περιοχή, χωρίς η χώρα να έχει κάποιο συγκεκριμένο συμφέρον, αλλά και τα προσόντα για μία τέτοια πολιτική, δίχως να φροντίζει τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας». Σύμφωνα με τον ίδιο, «αντ’ αυτού, η χώρα χρειάζεται μία πολιτική αναγέννηση, η οποία θα έρθει μέσα από τα κινήματα του λαού, των νοικοκυριών για να μπορέσει να έρθει μία «νέα» Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τα χαρακτηριστικά παρακμής και υποχώρησης της διεθνούς θέσης της που αυτή τη στιγμή δείχνει». Όπως ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, «τα τελευταία πέντε χρόνια δεν υπάρχει μία συμφωνία ουσίας με τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τη στενή βαλκανική πολιτική, αλλά και την Κύπρο». Κλείνοντας, ο ίδιος υπογράμμισε πως «δεν με ενδιαφέρει τι δηλώνουν, αλλά τα γεγονότα. Το κυπριακό βρίσκεται μακριά από μία ορθολογική παραγωγική δημοκρατική λύση και κάποιοι θέλουν να το φέρουν κοντά σε μία απαράδεκτη λύση».
Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης, μιλώντας για την προμήθεια των F-35 από την Ελλάδα, τόνισε πως «πρόκειται για μία υπόθεση, στην οποία πρέπει να ερευνηθεί τι δίνεται στη χώρα και υπό ποιους όρους, ώστε να υπάρχει μία πλήρη εικόνα και έτσι να δουν οι Έλληνες πολίτες αν θα πρέπει να πανηγυρίσουν ή όχι, ενώ θα πρέπει παράλληλα να είναι ψύχραιμοι και συνετοί, αποφεύγοντας τα παιχνίδια επικοινωνίας σε αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα». Όσον αφορά την εμπλοκή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή αποστολή κατά τον Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και του νέου στρατηγείου στη Λάρισα, ο πρώην υπουργός Άμυνας ανέφερε πως «αφού η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μία πολεμική φρεγάτα στην περιοχή, όλα από εκεί και πέρα είναι επακόλουθα». Ο ίδιος επισήμανε ότι «η διάθεση του στρατηγείου, που έχει ευρωπαϊκή οντότητα, είναι κάτι που αποφάσισε η κυβέρνηση, χωρίς όμως να είναι γνωστοί οι λόγοι», ενώ υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί οι ένοπλες δυνάμεις να μπαίνουν σε κίνδυνο συμμετέχοντας σε αποστολές που δεν είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ». Τέλος ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα ενόψει τον ευρωεκλογών: «Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από μία πολύ δύσκολη περίοδο. Τώρα άρχισαν οι παραγωγικές διαδικασίες και τα περιφερειακά συνέδρια. Θα δοθεί η μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η εσωστρέφεια έχει τελειώσει. Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να περάσει τα σωστά μηνύματα, να φέρει προτάσεις που είναι ενδεδειγμένες για την επίλυση των προβλημάτων και να δείξει τη σοβαρότητα που χρειάζεται για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να πάμε στην επόμενη κίνηση που είναι η νίκη».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το