Τοπικά

Νίκος Δένδιας «Απαντάμε με ψυχραιμία στον υπερχειλίζοντα αναθεωρητισμό της Τουρκίας»

 

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εξωραϊστικής πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, η εκδήλωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στις εκλογές τονίζοντας ότι: «Κανείς δεν πιστεύει στις κερδισμένες από την αρχή εκλογές. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός. Έχουμε να πούμε έντιμα και περήφανα την ιστορία μας και να διευρύνουμε τη δημοσκοπική διαφορά, υπενθυμίζοντας στον λαό, ότι εμείς είμαστε το πραγματικό λαϊκό κόμμα. Σταθήκαμε δίπλα στον αγρότη, στα μικρά και μεσαία νοικοκυριά και δεν αφήνουμε καμία Αριστερά να θεωρεί ότι έχει το μονοπώλιο της καρδιάς».
Όσον αφορά στα τελευταία 3,5 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «Με την Τουρκία είχαμε πολλές κρίσεις. Αυτή είναι μια κρίση διαρκείας. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε έναν υπερχειλίζοντα αναθεωρητισμό. Απαντήσαμε με ψυχραιμία. Δεν μπήκαμε σε διαγωνισμό ύβρεων και απειλών. Για εμάς, το ιερό ευαγγέλιο της εξωτερικής πολιτικής είναι το διεθνές δίκαιο».
Σε δήλωσή του στη «Θ» ο υπουργός απέκλεισε θερμό επεισόδιο προεκλογικά με την Τουρκία, ενώ για το ενδεχόμενο δεύτερης κάλπης είπε ότι «Είναι μακριά να πούμε αν θα υπάρξει πρόβλημα με αυτοδυναμία».
Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή έκανε λόγο για έναν βασικό υποστηρικτή της κυβέρνησης που συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του πολιτικού έργου και με στιβαρό και σοβαρό τρόπο υπερασπίζεται και υπηρετεί το αξίωμά του.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, εξήρε το έργο που έχει υλοποιήσει ο κ. Δένδιας μαζί με τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «έχουν διαμορφώσει μία νέα εποχή στην εξωτερική μας πολιτική με απτά αποτελέσματα, με διεθνείς συμμαχίες, με αποτελέσματα που επιτρέπουν στη χώρα μας να αποκτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια καθώς τα προηγούμενα χρόνια όλα τα παραπάνω είχαν κλονιστεί».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας Νίκος Αθανασάκης αναφέρθηκε στις επισκέψεις των «πρωτοκλασάτων» στελεχών του κόμματος κι όπως είπε «αυτή θα είναι η αρχή της προεκλογικής μας εκστρατείας, για να κάνουμε πράξη μια αυτοδύναμη κυβέρνηση», ενώ ερωτηθείς για τις θέσεις του ψηφοδελτίου που απομένουν ακάλυπτες, δήλωσε ότι «λείπουν κάποιες πινελιές τις οποίες θα τις κάνει ο πρωθυπουργός».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το