Τοπικά

Νέοι άνθρωποι κατακλύζουν το Αχιλλοπούλειο για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες

Οι Βολιώτες για άλλη μια φορά έδειξαν αντανακλαστικά και ευαισθητοποιήθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά αίματος για τους νοσηλευόμενους με εγκαύματα σε νοσοκομεία της Αττικής μετά τα τραγικά γεγονότα με τις φωτιές. Οι Βολιώτες κατέφταναν στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου προσφέροντας αίμα, κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Η «Θ» βρέθηκε χθες από το πρωί στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Βόλου, όπου δεκάδες άτομα έφταναν για να δώσουν αίμα, κάτι που έγινε και προχθές το απόγευμα. Ο διευθυντής της Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου κ. Στυλιανός Λαφιωνιάτης τόνισε ότι «η ευαισθητοποίηση και η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, με αφορμή τα δυσάρεστα γεγονότα της Αττικής. Χθες το πρωί αιμοδοτήθηκαν 55 άτομα και προχθές το απόγευμα 35», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει επάρκεια σε αίμα.

Από την πλευρά της η κ. Στυλιανή Μπέργιου, γιατρός, σημείωσε ότι «η προσέλευση ήταν συγκινητική μετά την ανακοίνωση για ανάγκη σε αίμα. Ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και άμεσα προσήλθε στο Νοσοκομείο. Μόνο χθες (σ.σ. προχθές) το απόγευμα έδωσαν αίμα περίπου 40 άτομα».

Η ίδια επισήμανε ότι η ανάγκη για αίμα των ανθρώπων που νοσηλεύονται με εγκαύματα στα νοσοκομεία, δεν είναι μόνο για σήμερα και αύριο, αλλά αυτά τα άτομα θα χρειάζονται αίμα σε βάθος χρόνου. «Ας συνεχίσουν να είναι αιμοδότες και τον επόμενο μήνα» συμπλήρωσε η κ. Στυλιανή Μπέργιου.

Ο κ. Αντώνης Γκαραγκάνης, εθελοντής αιμοδότης τα τελευταία 10 χρόνια, επισήμανε ότι «θέλησα να δώσω αίμα για να συμπαρασταθώ στους συμπολίτες μου με τον πιο απλό, σπουδαίο και σημαντικό τρόπο» για να συμπληρώσει: «Χρειάζεται εθελοντική βάση και πρέπει κάθε χρόνο να δίνουμε αίμα και όχι μόνο όταν χρειάζεται και υπάρχουν ανάγκες».

Τον Κωνσταντίνο Ψαρά η «Θ» τον συνάντησε με το χαρτί της Αιμοδοσίας στο χέρι έξω από το Νοσοκομείο Βόλου. Ο 17χρονος ανέφερε ότι «βλέποντας στην τηλεόραση την ανάγκη που υπήρχε σε αίμα για τους τραυματίες με εγκαύματα που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, θέλησα να δώσω αίμα για πρώτη φορά. Με τη μητέρα μου δώσαμε ήδη τρόφιμα και θέλησα επίσης να δώσω αίμα, αλλά δεν μπόρεσα, διότι είμαι ανήλικος. Χρειάζεται μία υπεύθυνη δήλωση γονέα και μόλις την πάρω θα επιστρέψω για να δώσω αίμα».

Ο 21χρονος Παναγιώτης Στεργιούλας-Παπαζήσης περίμενε υπομονετικά έξω από την Αιμοδοσία για να δώσει για πρώτη φορά αίμα, μια απόφαση που πήρε από μόνος του και την ανακοίνωσε στη μητέρα του. «Το πληροφορήθηκα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ και θέλω να βοηθήσω με τη σειρά μου, γιατί είναι συνάνθρωποί μας και θα μπορούσε να είμασταν εμείς στη θέση τους».

Ο Παναγιώτης Στεργιούλας έδωσε αίμα για πρώτη φορά 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το