Τοπικά

Νέο Σπίτι Γαλήνης στην Ευαγγελίστρια

Σε μια μεγάλη προσπάθεια αναζήτησης οικονομικών πόρων προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει την ανακαίνιση της οικίας που αποτελεί δωρεά της αείμνηστης Χρυσάνθης Καραμπατζάκη, κόρης του σπουδαίου δημάρχου Νέας Ιωνίας, και να στεγαστεί εκεί το Σπίτι Γαλήνης, βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες η ενορία της Ευαγγελίστριας.
Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί μέσα από δωρεές και δισκοφορίες 22.000 ευρώ, αλλά απαιτούνται πολλά περισσότερα για να ανακαινιστεί πλήρως το σπίτι.

Το εγχείρημα υλοποιείται σε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι πιστοί είναι πιεσμένοι οικονομικά. Όμως, και πάλι βρίσκονται οι άνθρωποι που προσφέρουν. Ενόψει μάλιστα του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου η Ενορία θα βγάλει λαχειοφόρο, και θα υπάρχουν τρία δώρα, εκ των οποίων το ένα θα είναι μια τριήμερη εκδρομή.
«Αναγνωρίζουμε πως το εγχείρημα γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά και το Σπίτι Γαλήνης επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς καθημερινά προσφέρουμε φαγητό σε 120 και πλέον άπορους συμπολίτες» ανέφερε ο προϊστάμενος του ιερού ναού Ευαγγελίστριας π. Αμφιλόχιος Μήλτος.

Ο προϊστάμενος του ιερού ναού Ευαγγελίστριας π. Αμφιλόχιος Μήλτος.

Το σπίτι που βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου, δηλαδή πολύ κοντά στην εκκλησία, σχεδιάζεται να αξιοποιηθεί για δύο σκοπούς. Πρώτον, στο ισόγειο να στεγαστεί το Σπίτι Γαλήνης που τώρα βρίσκεται σε ένα πολύ περιορισμένο χώρο δίπλα από τον ναό. Δεύτερον στον πρώτο όροφο του σπιτιού θα δημιουργηθεί χώρος για τη διαμονή ανθρώπων.
«Ο συνολικός προϋπολογισμός για την ανακαίνιση και στερέωση του σπιτιού μαζί με την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού, ανέρχεται περίπου στις 150.000 ευρώ» τόνισε ο π. Αμφιλόχιος και πρόσθεσε πως «διαθέτουμε έτοιμες μελέτες και αν είχαμε τα χρήματα θα ξεκινούσαμε άμεσα τις εργασίες. Οι μηχανικοί μας έχουν επισημάνει ότι για την έναρξη των εργασιών απαιτούνται γύρω στις 40.000 ευρώ, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτήριο και στη συνέχεια να εστιάσουμε στο ισόγειο που σε πρώτη φάση μας ενδιαφέρει περισσότερο, γιατί εκεί θέλουμε να στεγάσουμε το Σπίτι Γαλήνης».

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι στιγμής το ποσό που έχει συγκεντρωθεί δεν ξεπερνά τις 22.000 ευρώ. «Είχαμε μια πολύ καλή δωρεά από κάποιον πολίτη που μας πρόσφερε 10.000 ευρώ, ενώ υπήρξαν σημαντικές δωρεές και από άλλους συμπολίτες με ένα συνολικό ποσό γύρω στις 7.000 ευρώ. Τα άλλα 5.000 ευρώ προήλθαν από τις δισκοφορίες και τη στήριξη των πιστών» ανέφερε ο προϊστάμενος του ναού.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «εξετάζουμε και το πρόγραμμα «Ηλέκτρα» που αφορά τις ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτηρίων, όπου πλέον περιλαμβάνονται και κτήρια των εκκλησιών. Αν μας δοθεί η ευκαιρία να το αξιοποιήσουμε, θα υποβάλουμε και εμείς την πρότασή μας, προκειμένου να μπορέσουμε να εντάξουμε το κτήριο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το