Τοπικά

Νέο μπαράζ πλειστηριασμών – “Στο σφυρί” τουλάχιστον πέντε ακίνητα στη Μαγνησία

Μπαράζ πλειστηριασμών σήμερα με εκατοντάδες ακίνητα οφειλετών στις τράπεζες να «βγαίνουν στο σφυρί» στα συμβολαιογραφεία και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών.
Από τη Μαγνησία βγαίνουν στο σφυρί τουλάχιστον πέντε ακίνητα οφειλετών και συγκεκριμένα αγροτεμάχιο με βιομηχανική κατασκευή στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 600.870 ευρώ, για ποσό κατάσχεσης 50.000 ευρώ, δύο οικόπεδα στο Νότιο Πήλιο με τιμές πρώτης προσφοράς 7.700 ευρώ για το ένα και 54.700 ευρώ το άλλο, για ποσό κατάσχεσης 92.914 ευρώ, οικόπεδο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου με τέσσερα κτίσματα 1.268 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 433.000 ευρώ, ελαιώνας στη Σκιάθο με τιμή πρώτης προσφοράς 56.500 ευρώ, οικόπεδο με διώροφη οικοδομή σε περιοχή του Ανατολικού Πηλίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 210.000 ευρώ. Ο πρώτος και ο δεύτερος πλειστηριασμός θα διενεργηθούν σήμερα το πρωί και το απόγευμα αντίστοιχα σε συμβολαιογραφεία της Αθήνας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις σε συμβολαιογραφεία της Λάρισας.

Στο μεταξύ, εκπνέει στο τέλος του χρόνου η ισχύς του νόμου Κατσέλη και φουντώνουν τα σενάρια για το τι θα γίνει στη συνέχεια με τα σπίτια χιλιάδων πολιτών με κόκκινα δάνεια. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει νέα παράταση για το πλαίσιο προστασίας των «κόκκινων» δανειοληπτών με τον νόμο Κατσέλη, ωστόσο οι δανειστές δεν έχουν ακόμη απαντήσει για το αν συμφωνούν στο συγκεκριμένο αίτημα. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται στο τέλος του έτους. Να υπενθυμίσουμε ότι 250.000 «κόκκινα» δάνεια βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του νόμου και προστατεύονται από τη σχετική νομοθεσία. Στο στόχαστρο των τραπεζών έχουν μπει ήδη περίπου 20.000 δανειολήπτες, που έχουν υπαχθεί στον Νόμο Κατσέλη και αρνήθηκαν την άρση απορρήτου. Αυτοί χάνουν την προστασία που τους παρείχε ο νόμος και οι τράπεζες έχουν πλέον τη δυνατότητα, να λάβουν κάθε είδους αναγκαστικά μέτρα. Από τις 15 Σεπτεμβρίου, ήρθη το τραπεζικό απόρρητο για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την προστασία του νόμου. Η προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς λήγει τον Δεκέμβριο 2018. Μέχρι τότε εξασφαλίζεται μέσω αίτησης στο «Νόμο Κατσέλη», όπως τροποποιήθηκε από τον «Νόμο Σταθάκη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το