Κόσμος

Νέο «Κωσταλέξι» στη Σουηδία: Μητέρα κρατούσε αιχμάλωτο τον γιο της για 30 χρόνια

Μια τρομακτική υπόθεση έρχεται στη δημοσιότητα στη Σουηδία. Κι αυτό γιατί μία μητέρα κράτησε τον γιο της έγκλειστο στο σπίτι για σχεδόν 30 χρόνια. Οι Αρχές της Σουηδίας ανακάλυψαν μια ανατριχιαστική υπόθεση, καθώς μια 70χρονη μητέρα είχε έγκλειστο τον 41χρονο γιο της για 28 χρόνια μέσα στο σπίτι τους. Μάλιστα, σύμφωνα με ΜΜΕ της Σουηδίας, το περιστατικό συνέβη σε διαμέρισμα που βρίσκεται σε προάστιο της Στοκχόλμης, ενώ ο γιος ήταν γεμάτος πληγές που είχαν μολυνθεί, ήταν υποσιτισμένος και είχε χάσει όλα του τα δόντια.

Ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας, Όλα Έστερλινγκ, είπε στο AFP ότι «η μητέρα είναι ύποπτη για παράνομη στέρηση ελευθερίας και για πρόκληση σωματικής βλάβης» και πρόσθεσε πως ο γιος «βρισκόταν έγκλειστος για πολύ καιρό» στο οικογενειακό διαμέρισμα που βρίσκεται στο Χάνιν, στα προάστια της Στοκχόλμης.

Επίσης, η εισαγγελία σε ανακοίνωση που εξέδωσε επιβεβαίωσε ότι «ένα μέλος της οικογένειας σήμανε συναγερμό, αφού είδε τον γιο», ενώ η εισαγγελέας της Στοκχόλμης, Έμα Ούλσον, διευκρίνισε ότι αυτός βρέθηκε από το συγγενικό τους πρόσωπο την Κυριακή.

Τα σουηδικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο άνδρας βρέθηκε ξαπλωμένος πάνω σε μια κουβέρτα στο πάτωμα. Έφερε τραύματα που είχαν μολυνθεί στα πόδια, μπορούσε μόλις και μετά βίας να περπατήσει και να μιλήσει και δεν είχε σχεδόν καθόλου δόντια. Μέχρι στιγμής, η σουηδική αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, αλλά διευκρίνισε ότι ο γιος της συλληφθείσας μπήκε στο νοσοκομείο. «Τώρα βρίσκεται στο νοσοκομείο (…) Γνωρίζω ότι χρειαζόταν χειρουργείο», σημείωσε η εισαγγελέας Ούλσον.

Ο εγκλεισμός για 28 χρόνια του γιου της
Σύμφωνα με τις εφημερίδες Expressen και Aftonbladet, η μητέρα του τον κρατούσε έγκλειστο για 28 χρόνια, αφού τον σταμάτησε από το σχολείο σε ηλικία 12 ετών. «Υπήρχαν ούρα, βρομιά και σκόνη. Μύριζε μούχλα (…) Δεν φαινόταν να έχει καθαρίσει κανείς για χρόνια», δήλωσε το μέλος της οικογένειας που τον βρήκε, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί, στην Expressen. Σωροί σκουπιδιών επέτρεπαν μετά βίας να προχωρήσει κανείς μέσα στο διαμέρισμα, διηγήθηκε.

«Έχω σοκαριστεί, αηδιάσει, αλλά ταυτοχρόνως νιώθω ανακούφιση. Περίμενα αυτήν την ημέρα εδώ και 20 χρόνια επειδή είχα καταλάβει ότι ήλεγχε τελείως τη ζωή του, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι αυτό γινόταν σε αυτόν το βαθμό», σημείωσε. «Είμαι απλώς ευγνώμων που βοηθήθηκε και που θα επιζήσει», κατέληξε το μέλος της οικογένειάς του.

Επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελέα Ούλσον, η 70χρονη αρνείται τις κατηγορίες για παράνομη στέρηση ελευθερίας και πρόκληση σωματικής βλάβης στον γιο της. Ακόμη, κανένας από τους δύο δεν κατονομάστηκε, ενώ προς το παρόν δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις όσον αφορά το λόγο για τον οποίο αυτή κρατούσε τον γιο της αιχμάλωτο. Η σουηδική αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο διαμέρισμα της οικογένειας και διεξάγει έρευνες. «Διεξάγουμε έρευνες για να βρούμε για πόσο καιρό μπορεί να ήταν φυλακισμένος ο γιος, αλλά υποθέτουμε ότι επρόκειτο για μεγάλη χρονική περίοδο», σημείωσε ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το