Ελλάδα

Νέοι και παλιοί πρωταγωνιστές του Noor 1 έρχονται στο προσκήνιο

NOOR

Εν τω μεταξύ, ανοιχτή παραμένει η υπόθεση του Noor 1 και για οκτώ από τους κατηγορούμενους της δίκης. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα Αιμίλιου Κοτσώνη, με την εισαγγελία που έχει ασκήσει έφεση να αποδομεί τη γραμμή υπεράσπισής του.

Νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του «ναρκοπλοίου» Noor 1 φέρνουν στο προσκήνιο οι συνεχιζόμενες έρευνες γύρω από το φορτίο των δύο τόνων ηρωίνης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής».

Η υπόθεση φαίνεται πως προσλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς, πέραν από τις ελληνικές Αρχές, στις έρευνες συμμετέχουν επίσης ανακριτικές Αρχές από το Βέλγιο και την Ολλανδία. Την ίδια στιγμή, η ανακρίτρια Πειραιά περιμένει απάντηση σε αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβάλει σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τω μεταξύ, ανοιχτή παραμένει η υπόθεση του Noor 1 και για οκτώ από τους κατηγορούμενους της δίκης, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Αιμίλιος Κοτσώνης, μετά τις έντονες αμφιβολίες που εκφράζει στην ένστασή της η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Τρουπή.

Στο υπόμνημά της, η εισαγγελέας Τρουπή αποδομεί την υπερασπιστική γραμμή του κ. Κοτσώνη επισημαίνοντας ότι από το 2012 ο πρώην παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ βρισκόταν πίσω από κάθε επιχειρηματική κίνηση σχετικά με το Noor 1 και διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό του όλου εγκληματικού σχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο κ. Κοτσώνης τιμωρήθηκε με 10 χρόνια κάθειρξη, αλλά με την ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το