Τοπικά

Νέα συγκέντρωση καλλιτεχνών την Παρασκευή στον Βόλο – “Διεκδικούμε την επιβίωσή μας”

Την Παρασκευή στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση-κινητοποίηση, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης όλων των καλλιτεχνικών σωματείων της χώρας, διεκδικώντας την επιβίωσή τους αλλά και την ουσιαστική στήριξη όλων των ηθοποιών, μουσικών, χορευτών, εικαστικών και τεχνικών.

Όπως ανέφερε ο μουσικός και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου Κώστας Βλαχούτσος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στήριξη από την κυβέρνηση και σημείωσε ότι οι καλλιτέχνες διεκδικούν επίσης τα πνευματικά δικαιώματα να μην πηγαίνουν στις μεγάλες εταιρείες αντί στους δημιουργούς. “Θέλουμε να ανοίξουν οι χώροι πολιτισμού όπως τα θέατρα, τα ωδεία και οι σχολές χορού με όρους και προϋποθέσεις αλλά και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία όλων των ανθρώπων. Επίσης θέλουμε να παρθεί εδώ και τώρα πίσω η οδηγία που λογοκρίνει την τέχνη” σημείωσε.

Εξήγησε επίσης ότι εκτός από τους συναδέλφους του καλλιτέχνες του που βρίσκονται σε αναστολή, από το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε να χορηγείται και το επίδομα των καλλιτεχνών ωστόσο δεν το λαμβάνει μεγάλο μέρος όσων το δικαιούνται. “Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει καταμετρήσει τους εργαζόμενους στον καλλιτεχνικό χώρο στον αριθμό των 120.000. Το επίδομα αυτό για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το έλαβαν 16.000 εργαζόμενοι ενώ τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο το έλαβαν 35.000. Ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων βρίσκεται εκτός του μητρώου καλλιτεχνών. Ό,τι έχουμε πάρει μέχρι σήμερα το έχουμε πάρει με μεγάλους αγώνες και κινητοποιήσεις”.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας καλλιτεχνών Βόλου τόνισαν επίσης ότι καταγγέλλουν την καταστολή της κυβέρνησης σε όλους τους εργαζόμενους των υπολοίπων κλάδων. “Το όπλο των εργαζομένων είναι η αλληλεγγύη, δηλαδή ο ένας να στηρίζει τον άλλον σε όλα τα ζητήματα” πρόσθεσε.
Έτσι τα μέλη της πρωτοβουλίας καλούν τους πολίτες να συνεισφέρουν και αυτοί προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας και των γύρω περιοχών. ’Οπως ανέφεραν τα μέλη υπάρχει ανάγκη για εμφιαλωμένα νερά στερεά τροφή όπως φρυγανιές, κονσέρβες, μαρμελάδες, χαρτί υγείας, αντισηπτικά, μάσκες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, κλινοσκεπάσματα και συμπυκνωμένα γαλατά. Τα είδη θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή στον Αγ. Νικόλαο.
Τη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας στηρίζουν μέχρι σήμερα 17 σωματεία και φορείς της πόλης μας. Στη σημερινή συνέντευξη τύπου συμμετείχαν Επίσης ο εικαστικός Κωνσταντίνος Κομνηνός, η χορεύτρια Πένυ Στεργίου και η ηθοποιός Μυρσίνη Γιαννακοπούλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το