Τοπικά

Νέα στέγη αναζητεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Σε αναζήτηση νέας στέγης, καθώς το υπάρχον κτίριο αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, βρίσκεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει σε έναν χώρο με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Το θέμα ετέθη και στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ωστόσο ήδη έχουν γίνει κινήσεις στην κατεύθυνση ενημέρωσης και άλλων φορέων για να βρεθεί ένα κτίριο.
Ως γνωστόν εδώ και περίπου 25 χρόνια η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας στεγάζεται στο οκταώροφο κτίριο του σχολικού συγκροτήματος Μουρτζούκου.
Αλλά, όπως τόνισε ο κ. Σταχτέας «Το κτίριο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όσον αφορά στα υδραυλικά συστήματα, τα πατώματα, την εισροή νερών, όταν βρέχει. Είναι πολλά τα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί και τα προηγούμενα χρόνια».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «εμείς αναζητούμε μια νέα στέγη που θα είναι είτε προσωρινή, μέχρι να επισκευαστεί το νυν κτίριο, μια επισκευή που μάλλον είναι δύσκολη, καθώς προκύπτει και αναρμοδιότητα φορέων, είτε για μόνιμη εγκατάσταση. Στη συνάντηση που είχαμε με την κ. Κολυνδρίνη, μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήσαμε και το στεγαστικό και προτείναμε να μεταφερθούμε στο κτίριο Καπνού, δίπλα από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, αλλά, όπως μας απάντησε η αντιπεριφερειάρχης για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Μας έχει προταθεί το κτίριο της πρώην ΑΝΕΜ, επί της Λαρίσης, όμως θα θέλαμε το κτίριο να βρίσκεται στο κέντρο».

Σύμφωνα με τον κ. Σταχτέα ήδη έχουν σταλεί επιστολές, όπως στον Δήμο Βόλου, και σε άλλους φορείς για να μεριμνήσουν και να συνδράμουν στην ανεύρεση ενός κτιρίου. «Θέλουμε ένα κτίριο που να βρίσκεται στο κέντρο και να είναι ασφαλές» υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «θα πρέπει να έχει και κάποια επιφάνεια, αφού έχουμε και το αρχείο. Πάντως έχουμε υπόψη μας κάποια άλλα κτίρια, αλλά είναι νωρίς να πούμε κάτι».

Πριν την πανδημία το νυν κτίριο Μουρτζούκου επισκέπτονταν καθημερινά δεκάδες εκπαιδευτικοί και άλλοι πολίτες, εκπρόσωποι φορέων.
Ένα ακόμη ζήτημα είναι η είσοδος για το κτίριο. «Το κτίριο βρίσκεται εντός του αύλειου χώρου των συστεγαζόμενων 7ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου. Αυτό σημαίνει ότι για να έρθει κάποιος στο κτίριο, θα πρέπει να αφήνουμε ανοικτή μια πόρτα του αύλειου χώρου. Αυτή τη στιγμή είναι ανοικτή η πόρτα από την οδό Αναπαύσεως, που όμως είναι επικίνδυνο, αν βγει κάποιος μαθητής, και βρεθεί μπροστά στον δρόμο» κατέληξε ο κ. Σταχτέας.
Οι εργαζόμενοι, διοικητικοί υπάλληλοι και αποσπασμένοι καθηγητές στη Δευτεροβάθμια, ανέρχονται γύρω στους 40.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το