Τοπικά

Νέα μοναχή στη Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς

Τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Πεντηκοστής τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, στη διάρκεια της οποίας, σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, τέλεσε την ρασοφορία της νέας μοναχής Ευθυμίας, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «υπάρχουν προϋποθέσεις για να καρποφορήσει το Άγιο Πνεύμα στη ζωή των πιστών και μάλιστα εκείνων που αποφασίζουν να αφιερωθούν εξ ολοκλήρου σ’ Εκείνον. Η πρώτη είναι η ενότητα, που βιώνεται μέσα στην Εκκλησία. Και όταν μετέχουμε της εκκλ/κής ενότητας, τότε βρισκόμαστε σε κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. Όποιος πιστέψει ότι μπορεί να κοινωνήσει το Άγιο Πνεύμα αυτόνομα, έχει φύγει από την Εκκλησία. Γι’ αυτό η Εκκλησία είναι ταμειούχος του Αγίου Πνεύματος, γιατί όλοι μαζί συγκροτούμε το Σώμα του Χριστού. Κι αν αυτό συμβαίνει στην ενορία, πολλώ μάλλον συμβαίνει στο Κοινόβιο, όπου οι Μοναχοί καλούνται να ζήσουν σε ακραίες καταστάσεις αφιερώσεως, ασκήσεως και αγιότητος, αγωνιζόμενοι να βιώσουν την ενότητα.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ελευθερία, γιατί είναι κατ΄ εξοχήν κίνηση ελευθερίας να προσφέρει κανείς τον εαυτό του στο Θεό και τότε το θέλημά του ταυτίζεται με το θέλημα του Θεού, εκφραστής του οποίου, στο Κοινόβιο, είναι ο Γέροντας ή η Γερόντισσα…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το