Τοπικά

Νέα έρευνα για τον αγνοούμενο της Αλοννήσου

Στην Αλόννησο θα βρεθούν τέλη Αυγούστου οι δύο δικηγόροι της οικογένειας Καραμιχαηλίδη, προκειμένου να ερευνήσουν για νέα στοιχεία, αναφορικά με τον αγνοούμενο Γιώργο Καραμιχαηλίδη.
Ο 30χρονος παραμένει άφαντος εδώ και έντεκα μήνες, με τα σενάρια και τις φήμες για τη ζωή του να οργιάζουν.
Εντός του Αυγούστου αναμένεται στο νησί και η μητέρα του αγνοούμενου Ματούλα Κουτρώτσου. Οι δύο δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπόθεση, κ.κ. Ν. Διαλυνάς Θεσσαλονίκης και Σπ. Δεσύλλας Βόλου, θα αξιολογήσουν τα δεδομένα από την έρευνα που έχει διεξάγει ιδιώτης ερευνητής, που ασχολήθηκε επί μήνες με την υπόθεση.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα δεδομένα αυτά δεν προκύπτει κάποιο νέο στοιχείο, που θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Τα τρία σενάρια που εξετάζονται είναι:
-Να είναι νεκρός ο 30χρονος και η σορός του να βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας.
-Να είναι νεκρός και να έχει ξεβραστεί το πτώμα του σε κάποια παραλία νησιού ή της Ευβοίας.
-Να μην είναι νεκρός και να έχει εξαφανιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του 30χρονου αγνοούμενου είχε καταθέσει στις 20 Φεβρουαρίου 2017 διά των δικηγόρων της μήνυση στα δικαστήρια του Βόλου κατά δύο ατόμων, που επέβαιναν σε φουσκωτό, το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε ο γιος της και κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση σε κίνδυνο. Η μήνυση είχε υποβληθεί για τον λόγο ότι άφησαν άνθρωπο στη θάλασσα, ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν και να μην τον εγκαταλείψουν. Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου είχε συσχετίσει τη μήνυση της κ. Κουτρώτσιου, με την προκαταρκτική εξέταση, που είχε παραγγελθεί για την ίδια υπόθεση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ακολούθησε, συγκεντρώθηκαν καταθέσεις από τους λιμενικούς, τους συγγενείς του εξαφανισθέντα και τους ψαράδες της περιοχής που τον είδαν τελευταία φορά.

Ο 30χρονος Γιώργος, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διαμένει στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του, αλλά από το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου, που έπεσε στη θάλασσα για μπάνιο, αγνοείται και παρά τις έρευνες που έγιναν, δεν εντοπίστηκε.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε με τη φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση, όπου προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος, με σκοπό να βγει στα ανοιχτά, για βόλτα. Έγινε όμως αντιληπτός από ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα. Άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού και χάθηκε στο σκοτάδι. Οι ψαράδες ειδοποίησαν τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που ξεκίνησαν ολονύκτιες έρευνες. Οι έρευνες συνεχίστηκαν επί τριάντα μέρες περίπου, χωρίς αποτέλεσμα. Τι απέγινε ένας άνδρας 1,90 μ. ύψος;
Με το πρώτο φως της 31ης Αυγούστου δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού μόνο τα ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το