Τοπικά

Νέα εποχή για το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων με ανακαίνιση του κτιρίου και επέκταση της άδειας λειτουργίας

Σε νέα εποχή εισέρχεται το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων μετά τη συγκρότηση του συλλόγου “Φίλων του Σουρλιγκείου Ιδρύματος”. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, παρουσιάστηκαν οι στόχοι για το Γηροκομείο αλλά και η προσπάθεια να μείνουν ασφαλείς οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται εκεί. Όπως ανέφερε ο κ. Κιαμέτης το Δ.Σ. απαρτίζεται από εξαίρετους πολίτες με πλούσιο βιογραφικό. Μαζί με τα εγγεγραμμένα μέλη θα συστρατεύσει τον κόσμο κοντά στο Γηροκομείο με στόχο την ανακαίνιση όλων των χώρων του ιδρύματος και την επέκταση της άδειας λειτουργίας του.

Ένα από τα πρώτα βήματα του Δ.Σ. ήταν η ανακαίνιση του εξοπλισμού στη τραπεζαρία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Απόστολο Κρεμαστά, έχουν γίνει ενέργειες προς βιομηχανίες της περιοχής ζητώντας της συμπαράστασή τους στην προσπάθεια που γίνεται. Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Γηροκομείο 80 καθίσματα τραπεζαρίας και 8 ροτόντες αξίας 3.800 ευρώ. Ακόμη ανέφερε ότι ο σύλλογος έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη λειτουργία του, έχει πάρει ΑΦΜ και έχει ανοίξει και αριθμό λογαριασμού τραπέζης.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του Γηροκομείου Ιωάννης Μόσχος σημείωσε ότι αυτή την περίοδο φιλοξενούνται 39 ηλικιωμένοι και οι περισσότεροι κατάγονται από τα Κανάλια αλλά και τον Βόλο. Την εξυπηρέτησή τους έχει αναλάβει το 12μελές προσωπικό. Ο κ. Μόσχος αναφέρθηκε και στα μέτρα που τηρούνται προκειμένου να μείνουν προστατευμένοι οι ηλικιωμένοι από τον κορωνοϊό. “Το επισκεπτήριο έχει σταματήσει από τον Μάρτιο, γίνονται εβδομαδιαίες λήψεις δειγμάτων στο προσωπικό, τηρούνται όλες οι οδηγίες και γίνονται θερμομετρήσεις” είπε και πρόσθεσε ότι η διοίκηση του ιδρύματος προσπαθεί να κρατήσει την επικοινωνία των ηλικιωμένων με τους συγγενείς τους.

Αυτή η επικοινωνία πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες με τη βοήθεια της τεχνολογίας και συγκεκριμένα μέσω skype. Παράλληλα οι ηλικιωμένοι κάνουν ατομικές συνεδρίες και με ψυχολόγο.
Ακόμη, ο κ. Μόσχος σημείωσε ότι υπάρχει λίστα αναμονής για το Γηροκομείο, ωστόσο η δυναμικότητά του είναι 45 άτομα.

Σημειώνεται ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου απαρτίζεται από τους:
Πρόεδρο: Απόστολο Κρεμαστά
Γενικό Γραμματέα: Ιωάννη Δασκαλόπουλο
Αντιπρόεδρο: Ροϊλού Ανδρομάχη
Ταμία: Βασίλη Καραλή
Μέλος: Τέα Βασιλική

Τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου είναι 25 και στις 11 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του σε χώρο του ναού της Ανάληψης για να αυξηθούν τα μέλη του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το