Τοπικά

Νέα αναβολή για ελέγχους και πρόστιμα, σε Ιάσονος και Δημητριάδος

καθαριότητα

Τελικά, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι “δημοτικοί αστυνομικοί” τους ελέγχους για την τήρηση της καθαριότητας στο κέντρο της πόλης. Οι 12 δημοτικοί υπάλληλοι που επιφορτίζονται με το συγκεκριμένο καθήκον δεν ανέλαβαν ούτε σήμερα δουλειά.

Η νέα αναβολή αποφασίστηκε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Βόλου παρουσία αντιδημάρχων και του γενικού γραμματέα του Δήμου. Μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή οι δημοτικοί υπάλληλοι θα κάνουν συστάσεις στους πολίτες ενώ  θα τους ακολουθούν οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Δημ. Καντόλας και Ανάπτυξης, Τοπικής Απασχόλησης- Προγραμματισμού και διαχείρισης Άρης Σαββάκης. Στη σύσκεψη μετείχαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρης Πέγιος και Πολεοδομίας, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σταυρίδης.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, ο νόμος επιτρέπει την επιβολή προστίμων, σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, ωστόσο απέφυγαν να διευκρινίσουν ότι σύμφωνα με το Νόμο παραβάτες θεωρούνται όσοι δεν εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν.

Επίσης στη σύσκεψη , εξετάστηκαν ζητήματα καλύτερης οργάνωσης των υπαλλήλων που θα διενεργούν τους ελέγχους . Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, το πρόστιμο για χύμα σακούλες σκουπιδιών, ανακυκλώσιμα υλικά και συσκευασίες σε μη επιτρεπτές θέσεις και ώρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκομιδής «πόρτα – πόρτα», ανέρχεται σε 150 € και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να φτάσει μέχρι 500 €.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το