Τοπικά

Ναυαγοσωστική ενημέρωση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Παρουσίαση – ενημέρωση θα λάβει χώρα αύριο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου και είναι ανοιχτή για το κοινό.

(Το επισυναπτόμενο γράφημα αποτυπώνει στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τους θανάτους λουομένων στη χώρα μας / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης)

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, περίπου 350 άτομα χάνουν τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον συμμετέχοντας σε δραστηριότητες αναψυχής. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στις θάλασσές μας είναι άτομα άνω των 60 ετών (80%). Σύμφωνα με τα δεδομένα του 2022, το 62% των θανάτων στη θάλασσα λαμβάνει χώρα σε παραλίες χωρίς ναυαγοσώστη. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία της επαρκούς ναυαγοσωστικής κάλυψης των παραλιών, προκειμένου να μειωθούν οι πνιγμοί καθώς επίσης και τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 17:15 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Βόλου, παρουσίαση από εκπαιδευμένο προσωπικό της ναυαγοσωστικής σχολής in action. Η σχολή εδρεύει στον Βόλο και λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα. Έχοντας ως στόχο την ενημέρωση για τη σημαντικότητα του επαγγέλματος του ναυαγοσώστη και την ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα γνώσης πρώτων βοηθειών, θα γίνει αναφορά σε θέματα όπως, οι ναυαγοσωστικές ανάγκες της χώρας μας, πώς μπορεί να γίνει κάποιος ναυαγοσώστης ακτής και πισίνας, η επαγγελματική αποκατάσταση όσον αφορά τη χώρα μας, μύθοι και αλήθειες για το επάγγελμα του ναυαγοσώστη κλπ. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Η ενημέρωση θα γίνει από την κ. Ραφαηλίδη Όλγα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το