Τοπικά

Νατάσα Οικονόμου: «Θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να φύγει το μαύρο σύννεφο από την πόλη μας»

«Τις αποφάσεις μας θα τις πάρουμε στον κατάλληλο χρόνο, συλλογικά και με αίσθημα ευθύνης για την πόλη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ, σχετικά με τις επόμενες δημοτικές εκλογές και τη στάση της ίδιας.

Αναλυτικότερα, η κα Οικονόμου τόνισε:

Προτεραιότητά μας η μαχητική, υπεύθυνη και γόνιμη αντιπολίτευση
«Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Ιούνιο του 2019 και μάλιστα είναι πολύ πιθανό, με βάση σχετικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, να μετατεθούν για το φθινόπωρο του 2019. Συνεπώς είμαστε ακόμη αρκετά μακριά. Και εμείς δεν είμαστε σαν τη δημοτική αρχή και τον επικεφαλής της παράταξής της, ο οποίος από την επομένη των εκλογών με το μόνο που ασχολείται είναι οι επόμενες εκλογές. Το διακηρύσσει άλλωστε απροκάλυπτα στις σχεδόν καθημερινές εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, τα περισσότερα από τα οποία του προσφέρουν απλόχερα και προκλητικά τα μικρόφωνά τους, και μάλιστα συνήθως χωρίς αντίλογο.

Για μας, αντίθετα, προτεραιότητα είναι να ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση που μας έταξαν οι συμπολίτες μας. Και αυτό θα κάνουμε μέχρι την τελευταία μέρα αυτής της δημοτικής περιόδου, ασκώντας μαχητική, υπεύθυνη και γόνιμη αντιπολίτευση και υπερασπιζόμενοι το συμφέρον της πόλης και των δημοτών, τη δημοκρατία και τη θεσμική λειτουργία του δήμου και των οργάνων του. Δείτε, για παράδειγμα, τις παρεμβάσεις μας, τις δύο-τρεις τελευταίες μέρες. Από τη μια αποτρέψαμε τη χωρίς αιτιολογία επιβάρυνση της ΔΕΥΑΜΒ με 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για μια μελέτη, και από την άλλη αναδείξαμε για μια ακόμη φορά, όταν οι πάντες σιωπούσαν, τη στρατηγική υποβάθμιση της πόλης μας, αν υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της ΓΑΙΑΟΣΕ για Εμπορευματικό Κέντρο στη Λάρισα».

Να κλείσει η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της πόλης μας
Συνεχίζοντας, η κα Οικονόμου επισήμανε: «Για τις εκλογές, λοιπόν, υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος και τις αποφάσεις μας θα τις πάρουμε στον κατάλληλο χρόνο, συλλογικά και με αίσθημα ευθύνης. Απόλυτη προτεραιότητα για μας είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε στις επόμενες εκλογές να κλείσει η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία της πόλης μας σε περίοδο δημοκρατίας και να σταματήσει η περιθωριοποίηση και ο πολιτικός και ηθικός ευτελισμός της.

Με αυτή τη σταθερή στόχευση, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες της παράταξής μας, για συνεργασία με άλλες παρατάξεις, συλλογικότητες, πρόσωπα και κυρίως νέους ανθρώπους, που έχουν κρατήσει όλο αυτό το διάστημα συνεπή στάση απέναντι στη δημοτική αρχή, όχι για να μοιράσουμε ρόλους, αλλά για να υλοποιήσουμε σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις για την πόλη και τον δήμο. Άλλωστε είμαστε οι πρώτοι που, προεκλογικά ακόμη, και με μεγαλύτερη ένταση στη συνέχεια, όχι μόνο μιλήσαμε και μιλάμε με συνέπεια για την ανάγκη συνεργασίας των δυνάμεων που αγαπούν αυτή την πόλη και υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια, τον πολιτισμό και την ιστορία της, αλλά και αναλαμβάνουμε συνεχείς πρωτοβουλίες συνεργασίας στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου».

Η παράταξή μας θα είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος
Αναφερόμενη στη δυναμική της «Επιλογής Ευθύνης», η επικεφαλής τόνισε: «Όλοι γνωρίζουν ότι το εύρος της παράταξής μας και το ειδικό πολιτικό και κοινωνικό της βάρος είναι πολλαπλάσιο της δύναμης των κομμάτων που τη στήριξαν προεκλογικά και συνεχίζουν να τη στηρίζουν. Θυμίζω ότι, στις εκλογές του ‘14, σε συνθήκες ακραία αντίξοες για την παράταξή μας, συγκεντρώσαμε το 15,5% περίπου της προτίμησης των συμπολιτών μας, όταν τα κόμματα που μας στήριζαν, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, δεν ξεπερνούσαν το 5,5%.

Τρία χρόνια μετά και με την οδυνηρή εμπειρία που έχουν αποκτήσει οι συμπολίτες μας από τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής, αλλά και από τη σύγκριση που κάνουν πια με τα πεπραγμένα της δικής μας θητείας, είναι βέβαιο πως η κοινωνική επιρροή και η δυναμική της παράταξής μας είναι σαφώς μεγαλύτερη. Αυτό το γνωρίζει και το αναγνωρίζει περισσότερο από τον καθένα η ίδια η δημοτική αρχή, η οποία, αν και «δεν μας βλέπει», όπως ισχυρίζονται οι παράγοντές της, ωστόσο, ασχολείται με εμάς καθημερινά, αντιμετωπίζοντάς μας ως τον κύριο αντίπαλο, με το μόνο φυσικά τρόπο που γνωρίζει, τις ύβρεις και τις χυδαιότητες.

Δεν ξεχνούμε, ακόμη, ότι η παράταξή μας είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης, μεγάλης παράταξης που, στα χρόνια της μεταπολίτευσης, έβαλε καθοριστικά τη σφραγίδα της στη δημιουργία του σύγχρονου Βόλου, και αυτό μας δημιουργεί πρόσθετη ευθύνη.

Με όλη αυτή, λοιπόν, τη μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη, όταν έλθει η ώρα θα πάρουμε συλλογικά τις αποφάσεις μας, με σταθερή, όπως είπα, την πολιτική βούληση να συμβάλουμε, ώστε να φύγει από την πόλη μας το μαύρο σύννεφο. Σε αυτή την προοπτική η παράταξή μας θα είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος».

Πάνω απ’ όλα το συμφέρον της πόλης και μετά της παράταξης
Για την προσωπική της στάση στις εκλογές, η κα Οικονόμου δήλωσε: «Προσωπικά θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, με βάση τον κώδικα αρχών και αξιών που καθορίζει όλη την πολιτική μου διαδρομή, χωρίς προσωπικές στρατηγικές και χωρίς διαγκωνισμούς, και μάλιστα με ανθρώπους που εκτός από πολιτική, με συνδέει και φιλική σχέση. Για μένα πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον της πόλης και ακολουθεί το συμφέρον της παράταξης, την οποία σταθερά υπηρετώ και η οποία με έχει τιμήσει επανειλημμένα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το