Τοπικά

Νάνσυ Καπούλα: Κοινή πορεία με τους επαγγελματίες ταξί για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο Βόλο

Η κοινή πορεία για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης και την αύξηση του τουρισμού, αποφασίστηκε στη συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» Νάνσυς Καπούλα με εκπροσώπους του Μεταφορικού Συνεταιρισμού Volos Taxi και του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί «Άγιος Χριστόφορος».

Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα επανέλαβε πως δεν έχει γίνει επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης από το 2000, παρά τις αλλαγές στους δρόμους, στους κόμβους, στη δόμηση, στις χρήσεις, στον αριθμό των αυτοκινήτων και στην χρήση του Περιφερειακού.
Η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα ανέφερε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να φιλτραριστεί η κυκλοφορία στο κέντρο μειώνοντας έτσι στο ήμισυ τον αριθμό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.

Επίσης εξέφρασε για ακόμη μία φορά τη διαφωνία της στις πλάγιες θέσεις στάθμευσης στη Δημητριάδος, ενώ τόνισε πως πρέπει να δοθεί κίνητρο στους τραπεζικούς υπαλλήλους και τους εμπόρους να χρησιμοποιούν ταξί ή τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να μην κάνουν πολύωρη χρήση των θέσεων στάθμευσης.
Επιπροσθέτως, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν ενέργειες για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη μας, ενώ η επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη Πόλη» κ. Νάνσυ Καπούλα εξήγησε στους οδηγούς ταξί τον τρόπο να ενημερώνουν τους επισκέπτες μέσω ηλεκτρονικού συστήματος, για τις διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα μέρη που πρέπει να επισκεφθούν.

Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί «Άγιος Χριστόφορος» Αργύρης Μανουσάκης έθιξε το θέμα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων στις εξόδους του κόμβου στο Δημαρχείο και ζήτησε την τοποθέτηση κορυνών, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.
Αίτημά τους είναι να υπάρξει εξωραϊσμός στις πιάτσες των ταξί, τοποθετώντας στέγαστρα και φωτεινές πινακίδες, δημιουργώντας ανθρώπινες συνθήκες για τους επαγγελματίες του κλάδου.
Ο ίδιος έθιξε το θέμα της τροφοδοσίας και της φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων στις επιχειρήσεις σε ώρες αιχμής, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο, με την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα να εξηγεί πως το πρόβλημα οφείλεται στη μη εφαρμογή της Κανονιστικής.

Την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου κ. Νάνσυ Καπούλα συνόδευσαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι Τ. Κλάρα, Β. Νιαβή και Γ. Σκαρίμπας, ενώ από τον Μεταφορικό Συνεταιρισμό Volos Taxi και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί «Άγιος Χριστόφορος» παραβρέθηκαν αντίστοιχα οι πρόεδροι Ε. Πασχαλίδης και Δ. Καψιώχας, και οι κ.κ. Α. Μανουσάκης, Δ. Βλαχλής, Τ. Αλτιμπαρμάκης και Β. Κανάρης, επίσης υποψήφιος με τον συνδυασμό «Βόλος, Έξυπνη Πόλη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το