Ελλάδα

Να στηρίξει η κυβέρνηση την επένδυση στις Σκουριές επιθυμεί το 61% των πολιτών

skouries

Υπέρ της στήριξης της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός από την κυβέρνηση τάσσεται το 61% των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη σύμφωνα με δημοσκόπηση της Βεργίνα TV. Όπως αποκαλύπτουν τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Interview, μεγάλη είναι και η πλειοψηφία των ερωτηθέντων που πιστεύει ότι αν σταματήσει η επένδυση, αυτό θα είναι αρνητικό για τον τόπο.

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την επένδυση στις Σκουριές, υποστηρίζει το 61% των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη με το 34% να απαντά αρνητικά στο συγκεκριμένο ερώτημα ενώ ένα σημαντικό ποσοστό 59% δηλώνει υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή,  με το 37% να είναι αντίθετο. Ταυτόχρονα η  πλειοψηφία των ερωτηθέντων (62%) θεωρεί ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον τόπο αν σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο η επένδυση.

Θετικές οι επιπτώσεις για τον τόπο 

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Βεργίνα TV το 64% των δημοτών εκτιμά ότι η τοπική οικονομία ωφελείται από τη δραστηριότητα της εταιρείας με το 31% να εκφράζει την άποψη ότι αυτή ζημιώνεται. Την ίδια ώρα 55% των πολιτών θεωρεί σημαντική τη στήριξη που προσφέρει η εταιρεία για την κάλυψη αναγκών και δομών στην περιοχή όπως σχολεία, ιατρεία και αθλητισμό.

Η έρευνα είναι τηλεφωνική και διενεργήθηκε από την εταιρεία Interview το διήμερο 30-31/3/2015, σε δείγμα 600 ατόμων του Δήμου Αριστοτέλη.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το