Ελλάδα

Πόσο επιβαρύνει το χρέος η… Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους;

epitropi

Περισσότερα από 15.000 ευρώ θα κοστίσει στα ταμεία της Βουλής η πενθήμερη παραμονή της ομάδας εργασίας ξένων επιστημόνων που μετέχουν στην επιτροπή της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για το λογιστικό έλεγχο του χρέους.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, τα ταμεία του Κοινοβουλίου θα πληρώσουν 9.000 ευρώ για τη διατροφή της 15μελούς ομάδας και άλλα 6.750 ευρώ για τη διαμονή τους, που είναι από τις 3 έως και τις 8 Απριλίου 2015.

Για παράδειγμα, σήμερα το μεσημέρι που οι εργασίες διακόπηκαν, προκειμένου να παρατεθεί «ελαφρύ γεύμα» στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου, όπως είπε η πρόεδρος της Βουλής, οι καλεσμένοι δοκίμασαν μπιφτεκάκια, σουβλάκια, φιλέτο κοτόπουλο, τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, ντάκο με τυρί και ντομάτα, αλλά και σαλάτες με καπνιστό σολομό, συνοδεία λευκού και ερυθρού οίνου.

Το κόστος της Επιτροπής αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι συνεδριάσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, θα είναι αμελητέο εάν τα μέλη της Επιτροπής καταφέρουν να συντάξουν αξιόπιστο πόρισμα, που θα ενισχύσει τις διαπραγματευτικές θέσεις της χώρας.

Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την πρόεδρο της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι έχει μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε «τσιφλίκι» της. Στηρίζουν τις καταγγελίες τους, λέγοντας ότι η ίδια δεν ενημέρωσε κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συνεδρίαση της Επιτροπής και για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι, στο παρελθόν, η κυρία Κωνσταντοπούλου, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε καταγγείλει τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο ότι «με χρήματα που διατέθηκαν από τον προϋπολογισμό της Βουλής» παρέθεσε γεύμα σε νέους βουλευτές -κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. στο πλαίσιο της COSAC (συγκροτείται από τις επιτροπές ευρωπαϊκών υποθέσεων των εθνικών κοινοβουλίων των ευρωπαϊκών κρατών – μελών).

Η παρέμβαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου έγινε κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2015 και πυροδότησε μεγάλη ένταση.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το