Ελλάδα

«Να μην το ζήσει άνθρωπος»: Η κραυγή του πατέρα για το παιδί που έπεσε θύμα του αρχιμανδρίτη

ImageHandler

Φρίκη. Απέχθεια. Θυμός. Συναισθήματα που έχουν πνίξει τον πατέρα του μικρού παιδιού το οποίο σύμφωνα με όσα το ίδιο κατέθεσε βίωσε το πιο φρικτό σενάριο ζωής σε μία τρυφερή ηλικία όντας το ίδιο ανυπεράσπιστο στις  ορέξεις ενός ιερωμένου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φωνή της Ροδόπης», αρχιμανδρίτης από τη Βόρεια Ελλάδα παρενοχλούσε 5χρονο αγοράκι μέσα στο μοναστήρι του.

H κατάθεση του παιδιού που έγινε παρουσία παιδοψυχολόγου συγκλονίζει καθώς τα όσα περιγράφει είναι ανατριχιαστικά και αποτυπώνουν τις φριχτές στιγμές που βίωσε.

Ο πατέρας του εδώ και δύο χρόνια δίνει έναν αγώνα ζωής προκειμένου να καταφέρει να βρει τρόπο για να κινητοποιήσει αυτή τη φρικτή υπόθεση που όπως ισχυρίζεται συνετέλεσε στον ανεπανόρθωτο τραυματισμό της ψυχής και του σώματος του παιδιού του.

«Μου κατέστρεψε το παιδί μου, εδώ και δύο χρόνια παλεύω να βρω το δίκιο μου και κανείς δε με άκουγε, επιτέλους ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει και να τιμωρήσει αυτόν τον άνθρωπο. Το μόνο που ζητάω είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί το παιδί μου και μαζί με αυτό και όλα τα παιδιά που έχουν βρεθεί στη θέση του και φοβούνται να μιλήσουν. Είναι φρικτό αυτό που μας συνέβη εύχομαι να μη το ζήσει άλλος άνθρωπος στην οικογένειά του», λέει ο πατέρας του μικρού στο protothema.gr.

«Η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Το θετικό είναι ότι επιτέλους μετά από έναν αγώνα που κάνει ο πατέρας του μικρού εδώ και δύο χρόνια βρίσκει βήμα και δημοσιοποιείται η υπόθεση αυτή. Δημοσιοποιήθηκε η κατάθεση του μικρού μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση της προκαταρκτικής εξέτασης αφού η υπόθεση έλαβε χώρα δύο χρόνια πριν, τον Ιούλιο του 2014. Ο πατέρας κάνει αγώνα δρόμου να τον ακούσουν οι αρχές και οι δικαστικοί φορείς, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, τόσο καιρό, εκείνος έκανε αγώνα με πολλά εμπόδια. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη δε μπορούμε να δώσουμε ακόμη περισσότερα στοιχεία από εδώ και πέρα, στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πολύ καλά ότι πρέπει να προστατευθεί αυτό το παιδί που έπαθε όλα όσα έπαθε και να τιμωρηθεί αυτός που τα έκανε. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτού δε μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από τα ράσα και να εκμεταλλεύεται τη θέση του και την εμπιστοσύνη που απορρέει από αυτήν για να κάνει παράνομες πράξεις ιδίως σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών”, λέει η δικηγόρος του πατέρα του μικρού αγοριού κ. Ζαχαρούλα Γκριέλα στο protothema.gr.

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το