Τοπικά

Να μην κοπούν πεύκα στα Κάτω Λεχώνια αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η κοπή έξι πεύκων στα Κάτω Λεχώνια μονοπώλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Τα έξι δέντρα βρίσκονται σε στάση αστικού λεωφορείου και το αίτημα για την κοπή ήρθε μετά από σχετική απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων.
Η εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου και του αντιδημάρχου Απ.Μαλαματίνη ήταν να μην κοπούν τα δέντρα, επειδή είναι υγιή, έχουν κλαδευτεί και δεν δημιουργούν πρόβλημα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση, ανέφερε ότι από τα 6 δέντρα που βρίσκονται στη στάση του λεωφορείου, μόνο το ένα είναι γερό καθώς τα άλλα έχουν «γεράσει» και έχουν φύλλωμα μόνο στην κορυφή τους. Σημείωσε ότι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται και διαμαρτύρονται για τα δέντρα.
«Σπάνε κλαδιά και πέφτουν, ενώ στο παρελθόν τρύπησαν την καρότσα αυτοκινήτου και ένα φωτιστικό”, είπε και πρότεινε να κοπούν τα πεύκα και στη θέση τους να φυτευτούν είτε νέα πεύκα είτε μουριές.
Ο Απ. Μαλαματίνης παραδέχθηκε τα περιστατικά, ωστόσο δήλωσε ότι τα κλαδιά έπεσαν πριν κλαδευτούν τα δέντρα, που είχαν αρχικά ύψος 17 μέτρα. «Δεν συντρέχει λόγος επικινδυνότητας» πρόσθεσε.
Εργαζόμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου σημείωσε ότι τα δέντρα είναι ύψους 10-12 μέτρων με περίμετρο κορμού 1,5 μ. και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα. «Το πεύκο δεν είναι ένα δέντρο που τινάζει, τα δέντρα στα Κάτω Λεχώνια είναι καθαρά και δεν έχουν γείρει. Τα παρακολουθούμε συνέχεια» είπε.
Με την πρόταση της Υπηρεσίας Πρασίνου για τη μη κοπή των πεύκων συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλο Βίκυ Μήτρου και Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε επίσης η κοπή μίας κουκουναριάς που βρίσκεται σε πεζοδρόμιο στην Αγριά, επειδή οι ρίζες της προκαλούν προβλήματα σε θεμέλια σπιτιού αλλά και μία μανόλια στη συμβολή των οδών Λόρδου Βύρωνος με Μαυροκορδάτου, καθώς μετά από αυτοψία της ΔΕΥΑΜΒ, διαπιστώθηκε ότι εμποδίζει το σύστημα αποχέτευσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το