Τοπικά

Να επιστρέψει τα χρήματα υποσχέθηκε ο 68χρονος που εξαπάτησε ηλεκτρολόγους στον Βόλο

Να επιστρέψει τα χρήματα που έχει λάβει από τους ηλεκτρολόγους, που φέρεται να εξαπάτησε στον Βόλο, υποσχέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος, που συνελήφθη προχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας.
Ο 68χρονος, που εμφανιζόταν στα θύματά του ως πολιτικός μηχανικός και ζητούσε «μεσιτεία» προκειμένου να τους αναθέσει δήθεν ηλεκτρολογικές εργασίες σε νησιά των Κυκλάδων, παραπέμπεται σε ρητή δικάσιμο στις 4 Οκτωβρίου 2021, με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου φέρεται να παραδέχθηκε την πράξη του και να υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε από τους δύο ηλεκτρολόγους.

Ο 68χρονος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, προσποιούνταν τον πολιτικό μηχανικό, δραστηριοποιούμενο για λογαριασμό μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών και αναζητούσε επαγγελματίες για εργασία σε νεοαναγειρόμενα συγκροτήματα σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, αποσπώντας έτσι χρηματικά ποσά από τα θύματά του, ως εγγύηση της επαγγελματικής τους συνεργασίας. Στο πλαίσιο προκαθορισμένης συνάντησης μεταξύ του δράστη και ενός θύματος, με τον οποίο είχε συμφωνήσει να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, αστυνομικοί της Ασφάλειας επενέβησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ, ένα μπλοκ αποδείξεων, δύο χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, μία σφραγίδα, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο ντοσιέ. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο την 21-04-2021 το μεσημέρι στη Λάρισα, απέσπασε από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ, την 08-06-2021 το μεσημέρι στον Βόλο, απέσπασε από ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ, ενώ στις 15-06-2021 το πρωί στον Βόλο, αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό και από τέταρτο ημεδαπό, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του.

Ο ΣΕΗ Μαγνησίας

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση αποκάλυψης εργολάβου, που είχε δήθεν αναλάβει κατασκευή πολυτελών κατοικιών σε νησιά του Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, χάρη στην άμεση ανταπόκριση τόσο του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας Μιλτιάδη Αλεξάκη όσο και του διοικητή Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μαγνησίας Διαμαντή Καρβέλη, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε, σε χρόνο μηδέν, μία άρτια επιχείρηση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα τα οποία επρόκειτο να δώσει το υποψήφιο θύμα στον εργολάβο «φάντασμα». Χωρίς να χαθεί ούτε ένα κρίσιμο λεπτό, ο επιτήδειος απατεώνας που εξαπατούσε επαγγελματίες κατ’ εξακολούθηση, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Για την υπόθεση ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΕΗΜ μέλος του Συνδέσμου, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε άμεσα τις διωκτικές αρχές που ανέλαβαν αμέσως δράση. Ο πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης, το ΔΣ και το σύνολο των μελών του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μαγνησίας για την άψογη συνεργασία στην υπόθεση της εξαπάτησης αδειούχων Ηλεκτρολόγων μελών του ΣΕΗΜ. Οι δεσμοί του Συνδέσμου μας με τις αρχές παραμένουν άρρηκτοι και εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλα τα μέλη, ένα- ένα ξεχωριστά, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για το αδιάλειπτο έργο τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το