Κόσμος

Μυστήριο στο Μεξικό: Αμερικανός αρχιτέκτονας και η αρραβωνιαστικιά του βρέθηκαν θαμμένοι σε ομαδικό τάφο

Τέσσερα πτώματα βρέθηκαν θαμμένα σε ομαδικό τάφο στην Πολιτεία Ζακατέκας στο Κεντρικό Μεξικό. Τα πτώματα ανακοίνωσαν οι αρχές ότι ανήκουν στον 36χρονο Jose Gutierrez, την 31χρονη αρραβωνιαστικιά του Daniela Marquez, την 26χρονη αδελφή της και την 27χρονη ξαδέλφη της.
Ο ομαδικός τάφος εντοπίστηκε λίγες ημέρες μετά τον εντοπισμό δύο οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του βαν με το οποίο ταξίδευαν.

Το βαν, μάλιστα, είχε γαζωθεί με τουλάχιστον 12 σφαίρες. Οι οικογένειές τους φοβούνταν πως είχαν πέσει θύματα απαγωγής, καθώς είχαν να δώσουν σημεία ζωής από τα Χριστούγεννα.

Η περιοχή Zacatecas είναι στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες. Το State Department είχε εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία να μην την επισκέπτονται Αμερικανοί πολίτες, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας.

Λίγο πριν το τραγικό περιστατικό είχαν βγει για δείπνο στην πόλη Jerez de Garcia της Zacatecas, αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους.

Ο Gutierrez, ο οποίος έχει διπλή υπηκοότητα ΗΠΑ-Μεξικού, πέταξε από το Χάμιλτον του Οχάιο στη Zacatecas στις 22 Δεκεμβρίου για να περάσει τις γιορτές με την αρραβωνιαστικιά του. Το ζευγάρι σχεδίαζε να παντρευτεί μέσα στο 2023.

Η Daniela Marquez τηλεφώνησε στη μητέρα Rosa Pichardo γύρω λίγο πριν φύγουν από το εστιατόριο. Περίπου μια μισή ώρα μετά την κλήση έστειλε στη μητέρα της την τοποθεσία τους με sms.

H μητέρα της άτυχης κοπέλας δήλωσε στο TV Aztecas ότι υπήρχαν μάρτυρες που «είδαν να τους απαγάγουν, υπήρξε μεγάλος πανικός, κραυγές, αλλά δεν τους έβγαλαν έξω και πήραν το όχημα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το