Ελλάδα

Μύκονος: Βρήκε σπίτι με 450 ευρώ η αναπληρώτρια δασκάλα

Η περιπέτεια της αναπληρώτριας δασκάλας στη Μύκονο που της ζητουσαν 600 ευρώ για 20 τμ, χωρια τους λογαριασμούς νερού και ρεύματος, είχε αίσιο τέλος.

Η δασκάλα, περιχαρής που βρηκε λύση στο πρόβλημα της, επικοινώνησε με το Protothema και ανέφερε ότι ένας Μυκονιάτης αφουγκράστηκε την αγωνία της και της πρότεινε να της νοικιάσει ένα αξιοπρεπές κατάλυμα στη τιμή των 450 ευρώ , παρέχοντας δωρεάν Ίντερνετ καλύπτοντας και τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.

«Ευτυχώς στο νησί υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν» πρόσθεσε η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός .

Δεν είναι μοναδική εκπαιδευτικός που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και δη στη Μύκονο όπου οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων τα κρατούν κλειστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα περιμένοντας να ανοίξει η τουριστική σεζόν, προσδοκώντας σε περισσότερα κέρδη.

«Ένα παράδειγμα θα σας αναφέρω, μου ζήτησαν 600 ευρώ ενοίκιο για ένα δωμάτιο 20 τμ, χώρια τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού. Με περίπου 900 ευρώ μισθό, τι να πρωτοπληρώσω;» διερωτάται η εκπαιδευτικός.

Και προσθέτει: «Αν υπολογιστούν τα έξοδα διαβίωσης, τα μεταφορικά μου για να δω την οικογένεια μου τα Χριστούγεννα, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για έναν εκπαιδευτικό που δεν έχει άλλη οικονομική στήριξη, να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του».

Το παράδοξο είναι ότι η σύμβαση της με το υπουργείο Παιδείας υπεγράφη χθες και την Δευτέρα υποτίθεται ότι είναι η πρώτη της μέρα στο σχολείο. Αν δεν παρουσιαστεί αντιμετωπίζει ποινή δυο ετών εκτός του πίνακα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Τώρα σκοπεύει να περάσει δυο νύχτες στο δωμάτιο κάποιου ξενοδοχείου και να παρουσιαστεί την Δευτέρα στο σχολείο. Με την ελπίδα ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα ευαισθητοποιηθεί κάποιος κάτοικος ή η δημοτική Αρχή και θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το