Ελλάδα

Μπουτάρης εναντίον όλων: Παράνομη η νομιμοποίηση των συμβασιούχων

Συνεχίζει να επιμένει ο Γιάννης Μπουτάρης στην άσκηση έφεσης του δήμου κατά της πρωτόδικης απόφασης της Δικαιοσύνης η οποία δικαίωσε 192 συμβασιούχους, καλώντας τον δήμο να τους μετατρέψει σε μόνιμους εργαζόμενους, με την αιτιολογία ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι οι οποίοι εργάζονται συνολικά 4,5 χρόνια στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης προσέφυγαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης με σκοπό τη μονιμοποίησή τους δικαιώθηκαν σε πρώτο βαθμό και ζήτησαν με αίτησή τους τον Φεβρουάριο του 2019 να παραιτηθεί ο Δήμος από την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης.

«Ας αναλάβει ο επόμενος δήμαρχος που θα βγει να κρίνει το θέμα. Δεν θα πάρω στην πλάτη μου την παρανομία» είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλοινίκης ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι η έκθεση των υπηρεσιών για την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων εργαζομένων δεν τον ικανοποιεί, καθώς όπως είπε «δεν τεκμηριώνει επαρκώς τις ανάγκες». Με την στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης διαφωνεί η πλειοψηφία του Σώματος του δημοτικού συμβουλίου.

«Έχουμε προεκλογική περίοδο και ο καθένας κοιτά ν’ αρπάξει ψήφους αυτή τη στιγμή. Αυτή η απόφαση φέρει ποινικές ευθύνες κι εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω μία τέτοια απόφαση», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης παρουσία των 192 συμβασιούχων οι οποίοι παρακολουθούν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Λάζαρος Ζαχαριάδης τόνισε ότι στις υπηρεσίες καθαριότητας, ανακύκλωσης και αστικών απορριμμάτων απασχολούνται 1.198 άνθρωποι, αριθμός ο οποίος σημαίνει ότι η ανακύκλωση και τα αστικά απορρίμματα λειτουργούν με προσωπικό κάτω από το όριο ασφαλείας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το