Οικονομία

Μπόνους στους συνεπείς φορολογουμένους

ÁÈÇÍÁ-ÐÁÑÁÄÏÓÇ-ÐÁÑÁËÁÂÇ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ.(EUROKINISSI-ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ)

«Μπόνους» σε όσους πολίτες ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις κατά τα έτη 2012 και 2013 αλλά και σε όσους θα εκπληρώσουν κανονικά μέχρι το τέλος του έτους τις φορολογικές υποχρεώσεις του 2014 σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών όπως ανέφερε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό απέφυγε περαιτέρω διευκρινίσεις, όμως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το «μπόνους» θα έχει τη μορφή μιας έκπτωσης επί των φορολογικών επιβαρύνσεων που θα προκύψουν το 2016.

Για τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, η κ. Βαλαβάνη διευκρίνισε ότι η κατάθεση της ρύθμισης δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια καθώς δεν αυξάνει το δημοσιονομικό κόστος, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζει τη δημοσιονομική βόμβα των χρεών του ιδιωτικού τομέα προς το Δημόσιο που αυτή τη στιγμή ανέρχονται στα 76 δισ. ευρώ.

Ρύθμιση
Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση χρεών. Ολες οι προηγούμενες ρυθμίσεις απέτυχαν, καθώς μ’ αυτές ρυθμίστηκαν χρέη συνολικού ύψους μόλις 2 δισ. ευρώ 195.000 φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων. Κι αυτό συνέβη διότι οι περιορισμοί που ετίθεντο ήταν τόσοι πολλοί που δεν επέτρεπαν σε μεγάλο αριθμό οφειλετών να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το