Τοπικά

Μπιλιετάκι 19.000 Ε σε συνταξιούχο από το ΙΚΑ για ιατρικές εξετάσεις και ορθοπεδικά είδη που δεν είχε αγοράσει

ΙΚΑ

Έχασε τον ύπνο του ένας ελεύθερος επαγγελματίας, στον οποίο το ΙΚΑ απέστειλε «μπιλιετάκι», καλώντας τον να πληρώσει 18.986 ευρώ για αχρέωτες παροχές υγείας. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με τα ορθοπεδικά από το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, η εκδίκαση της οποίας εκκρεμεί στη δικαιοσύνη και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2016 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.

Ο συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας είχε χρεωθεί στο βιβλιάριο υγείας του ορθοπεδικά είδη και ιατρικές εξετάσεις, από έμπορο που είχε σύμβαση με το ΙΚΑ το 2007, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει κάνει χρήση των ορθοπεδικών και των εξετάσεων…

Ο ελεύθερος επαγγελματίας κατέθεσε σχετικά στο πλαίσιο ΕΔΕ, που έγινε από το ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, αλλά και στον εισαγγελέα, για την υπόθεση αυτή και νόμιζε ότι είχε τεθεί στο αρχείο, αλλά στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, του ταχυδρομήθηκε ειδοποιητήριο από το ΙΚΑ, που τον ενημερώνει ότι οι οφειλές του προς τον ασφαλιστικό φορέα, για αχρέωτες παροχές, ανέρχεται στο ποσό των 18.986 ευρώ!

Όπως είναι φυσικό, ο συνταξιούχος, που έκανε θεραπείες για πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πόδι του, έχασε τον ύπνο του και ήδη απευθύνθηκε σε δικηγόρο, για να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης του ΙΚΑ.

Στη δικαιοσύνη έχουν παραπεμφθεί για την υπόθεση οκτώ άτομα, στελέχη του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας, εκ των οποίων δύο έχουν φύγει από τη ζωή, με τις κατηγορίες μεταξύ άλλων της πλαστογραφίας από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της απάτης κατ’ εξακολούθηση, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της έκδοσης εικονικών φορολογικών στοιχείων, και για άμεση συνέργεια σε χρήση πλαστών εγγράφων κατ’ εξακολούθηση.

Η συνολική ζημία εις βάρος του ΙΚΑ έχει υπολογιστεί στο ποσό των 500.000 ευρώ περίπου. Η υπόθεση χρονολογείται την τριετία 2006-2008 και «θύματα» είχαν πέσει 85 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, που είχαν χρεωθεί με αγορές ορθοπεδικών υλικών και ιατρικές εξετάσεις, οι περισσότεροι των οποίων δεν τις είχαν κάνει…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το