Τοπικά

Mπάμπης Ζάχος: Να δοθεί προτεραιότητα στο έργο της παράκαμψης της Αγριάς

Τη συνέχιση του Περιφερειακού με την παράκαμψη στην Αγριά, ζητά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Βόλος Έξυπνη Πόλη» Μπάμπης Ζάχος. Με ερώτηση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, σημειώνει ότι ο κόμβος στα Αστέρια θα αυξήσει την κίνηση την κυκλοφοριακή φόρτιση προς την Αγριά.

Οι ερωτήσεις που κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:
«Ένα έργο που θα πρέπει να απενταχθεί από την γραφειοκρατία και ανήκει στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Υποδομών είναι αυτό του Περιφερειακού, ειδικά της παράκαμψης της Αγριάς. Τώρα μάλιστα που ολοκληρώνεται και ο ημικυκλικός κόμβος στα Αστέρια, η κυκλοφοριακή φόρτιση προς Αγριά θα είναι μεγαλύτερη άρα και με περισσότερα προβλήματα για τους κατοίκους ειδικά όσων διαμένουν στους δύο δρόμους που δέχονται την εκτροπή των οχημάτων (28ης Οκτωβρίου και Ρήγα Φεραίου)
Ερωτάται η δημοτική αρχή: Θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες προς το Υπουργείο και την περιφέρεια έτσι ώστε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στο έργο της παράκαμψης της Αγριάς;

*Στην Αγριά και στον ανατολικό τομέα του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλης, περιοχή (Ντερέμπασι -Σουτραλί), λόγω της πυκνής δόμησης που έγινε τα τελευταία χρόνια και για την εξυπηρέτηση των εκεί μονίμως διαμενόντων αλλά και των επισκεπτών, θα πρέπει να γίνουν ορισμένες διανοίξεις δρόμων που προβλέπονται από το Σχέδιο έτσι ώστε η Αστική Συγκοινωνία Νο 5 να επεκταθεί για την διευκόλυνση των κατοίκων και η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας να επιτευχθεί ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο.
Ερωτάται η δημοτική αρχή: Είναι στις προθέσεις της να προχωρήσει στις ως άνω παρεμβάσεις για τους λόγους που ανέφερα;

*Στον οικισμό των Χανίων της Τοπικής Κοινότητας Δράκειας του Δήμου μας υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ανεκμετάλλευτη δημοτική περιουσία (Ξένων Πηλέας ). Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί ένα σοβαρό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας και κατ’ επέκταση της Τοπικής Κοινότητος σε μια ιδιαιτέρως τουριστική περιοχή.
Σε ποιες ενέργειες έχει δραστηριοποιηθεί η δημοτική αρχή έτσι ώστε να γίνει εκμεταλλεύσιμο άρα και ωφέλιμο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το