Πολιτισμός

Μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» για την Πόλη της καρδιάς μας

Η παράσταση «Κάποτε στο Βόσπορο» επισκέπτεται για μία μοναδική βραδιά, την Τετάρτη 14 Ιουλίου, τον Βόλο, με ένα εξαιρετικό επιτελείο συντελεστών κι έναν δυνατό θίασο πρωταγωνιστών που θα ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μισά του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο με αφορμή τα γεγονότα του 1955, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία.
Εξήντα πέντε χρόνια μετά τον σκληρό Σεπτέμβριο του 1955, όταν το ελληνικό στοιχείο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στο στόχαστρο των επίσημων τουρκικών αρχών, με συνέπεια την εξόντωσή του, το «Κάποτε στο Βόσπορο» ανατρέχει στην ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και του τραγικού διωγμού τους. Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, η οποία ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου τα περίφημα γλέντια της Πόλης, εναλλάσσονται με την ποίηση και το δράμα του τόπου και του χρόνου.

«Κάποτε στο Βόσπορο», μια μουσικοθεατρική παράσταση για τις ανοιχτές πληγές εκείνης της Πόλης και των ανθρώπων της. Ένας 16μελής θίασος.
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Νεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη. Τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης.
Συγγραφέας: Άκης Δήμου, σκηνοθεσία – χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου, σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης, μουσική επιμέλεια – πρωτότυπη μουσική και τραγούδια: Νίκος Κυπουργός, στίχοι πρωτότυπων τραγουδιών: Σταμάτης Δαγδελένης, video art (βασισμένο σε ντοκουμέντα της εποχής): Νίκος Σούλης, φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, φωτογράφοι: Γιώργος Καπλανίδης, Μαριλένα Αναστασιάδου, οργάνωση παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη, παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη, επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις: Βάσω Σωτηρίου – We Will.
Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις στο viva.gr/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το