Τοπικά

«Μουσικοί θησαυροί του Ρομαντισμού» στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου θα παρουσιάσουν συναυλία με τίτλο «Μουσικοί θησαυροί του Ρομαντισμού», στην οποία θα ερμηνεύσουν έργα της Ρομαντικής περιόδου. Αυτός ήταν και ο τίτλος του πολιτιστικού προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές κατά το σχολικό έτος 2023-2024, με υπεύθυνους καθηγητές τους Δέσποινα Μάργαρη, Μαρία Φουλίδου και Ηλία Στασινό.
Το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται ολόκληρη η καλλιτεχνική και ειδικότερα η μουσική δραστηριότητα, από το τέλος του 18ου αιώνα και μέχρι την καμπή του 20ού αιώνα, είναι ο Ρομαντισμός. Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από έντονες αναφορές σχετικά με την ελευθερία του ανθρώπου, την παιδεία του, τη σχέση του με τη φύση, αλλά και τον άνθρωπο.

Στη μουσική κυριαρχεί μία τάση απελευθέρωσης των συναισθημάτων που δεν υπήρχε στις προηγούμενες εποχές. Η μουσική αντιμετωπίζεται, από δημιουργούς και ακροατές, ως φορέας συναισθημάτων, μέσο έκφρασης ψυχικών διαθέσεων.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει γνωστά και κάποια πολύ απαιτητικά έργα σπουδαίων συνθετών της εποχής του Ρομαντισμού (Chaminade, Schumann, Chopin, Schubert, Fauré, Dvorák, Saint-Saëns, Mendelssohn, Tchaikovsky κ.ά.) για πιάνο, βιολί, φλάουτο και βιολοντσέλο. Στη συναυλία συμμετέχουν μαθητές των καθηγητών Γεώργιου Γιόρτσιου, Ειρήνης Μπαρούτα, Αμαρυλλίδας Λιάλου και Πέπο Σάλεμ. Είσοδος ελεύθερη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το