Πολιτισμός

Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο

Για δέκατη έκτη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει τον πηλιορείτικο οικισμό του Αγίου Λαυρεντίου σε έναν τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής μέθεξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου, καθώς και την αρωγή του ΥΠΠΟΑ.

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν 19 συμβιωτικά εργαστήρια, τα οποία θα συντονίζονται από 34 καλλιτέχνες, μουσικούς, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες του ήχου, των σωματικών τεχνών και του θεάτρου. Οι δράσεις αυτές εκτείνονται στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, σε δύο περιόδους με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τον λαϊκό μουσικό πολιτισμό και τον αυτοσχεδιασμό. Όπως κάθε χρονιά, με αφορμή τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Με μεγάλη ανυπομονησία, χαρά και προσδοκία για φυσική συνύπαρξη, προσκαλούνται σπουδαστές και επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών και εκπαιδευτικοί, να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού. Επίσης, οι διοργανωτές περιμένουν, ως επισκέπτες, όλους τους φίλους – φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί τους την καλλιτεχνική συνύπαρξη και ώσμωση που κάθε καλοκαίρι αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου.

Μέχρι τότε, προσκαλούνται να απολαύσουν δύο ταινίες μικρού μήκους με όλες τις δράσεις του περασμένου καλοκαιριού (2021):
Κινηματογράφηση: Νεφέλη Παπαϊωάννου και Πέτρος Κολοτούρος, μοντάζ: Νεφέλη Παπαϊωάννου, παραγωγή arTree – Μουσικό Χωριό:
A’ περίοδος (διάρκεια 16 λ.) https://youtu.be/Y8Pa9iQ9gxc, Β’ περίοδος (διάρκεια 22 λ.) https://youtu.be/Z24aWMVchBc, καθώς και τη φωτογραφική συλλογή του Νικόλα Χρυσού (488 φωτογραφίες) που κατέγραψε όλες τις δράσεις της περσινής χρονιάς: A’ περίοδος https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4366331563459572&type=3, Β’ περίοδος https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4375674612525267&type=3/.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το