Πολιτισμός

Μουσική από διάσημες ταινίες και μιούζικαλ στο Φεστιβάλ Χόρτου 2018

Το Θερινό Φεστιβάλ του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγγελίνης-Χατζηνίκου» συνεχίζει για τριακοστή τέταρτη χρονιά. Στο μαγευτικό παραθαλάσσιο χωριό του Χόρτου, στο Νότιο Πήλιο, μουσικοί σπουδαστές, καθηγητές και ακροατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες, σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses υψηλού επιπέδου.
Το πρόγραμμα των συναυλιών για το Φεστιβάλ Χόρτου 2018 συνεχίζεται
το Σάββατο 25 Αυγούστου, με την ορχήστρα να συναντά τον κινηματογράφο και την Καμεράτα Νέων Δημοτικού Ωδείου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Θέμη Βαγενά, να ερμηνεύει μουσική από διάσημες κινηματογραφικές ταινίες και μιούζικαλ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Ανδρέας Μιμαίος.
Το φεστιβάλ κλείνει με ένα αφιέρωμα στην ινδική κλασική μουσική την 1 Σεπτεμβρίου, από τους Samvad – TrioIgino Brunori (σαξόφωνο, μπάνσουρι), Virginia Nicoli (τραγούδι, φλάουτο, μπάνσουρι) και Γιάννη Ζάννη (τάμπλα).

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21.00 και λαμβάνουν χώρα στο Υπαίθριο Θέατρο Χόρτου.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, παράλληλα με τις εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται σεμινάρια, εργαστήρια και masterclasses. Στις 25 – 30 Αυγούστου, ο αρχιμουσικός Αναστάσιος Στρίκος θα πραγματοποιήσει σεμινάριο προβών ορχήστρας για νέους μουσικούς με τίτλο Open Orchestra Project. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων κλείνει με το Σεμινάριο Φλάουτου «Αναπνοή και Έκφραση» στις 27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου.
Το φετινό πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.horto.net.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το