Κόσμος

Μουσείο στις ΗΠΑ προσφέρει 25.000 δολάρια σε όποιον βρει απομεινάρια συγκεκριμένου μετεωρίτη – Πώς μοιάζει

Το Μουσείο Ορυκτών και Πολύτιμων Λίθων του Μείν στις ΗΠΑ προσφέρει 25.000 δολάρια σε όποιον βρει απομεινάρια ενός μετεωρίτη που διέσχισε τον ουρανό την περασμένη εβδομάδα προτού προσγειωθεί κοντά στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με τον Καναδά.

Η βολίδα εντοπίστηκε από ραντάρ, επιτρέποντας στο Εργαστήριο Επιστήμης Έρευνας και Εξερεύνησης Αστρονομικών Υλικών της NASA (ARES) να υπολογίσει την περιοχή που μπορούν να βρεθούν θραύσματα της.

Ο Ντάριλ Πιτ, επικεφαλής του τμήματος μετεωριτών στο Μουσείο Ορυκτών και Πολύτιμων Λίθων του Μέιν εξήγησε, μιλώντας στο CNN ότι ο μετεωρίτης μπορεί να κρύβει χρήσιμες πληροφορίες για το ηλιακό μας σύστημα.

«Δεν είναι απλό το να βρεις θραύσματα μετεωρίτη στα δάση του Μείν. Πρόκειται για μια αραιοκατοικημένη περιοχή, αλλά δεν είναι όσο αραιοκατοικημένη όσο ο ωκεανός, όπου συνήθως καταλήγουν οι μετεωρήτες», σχολίασε.

Ο επικεφαλής του τμήματος μετεωριτών του μουσείου συμπλήρωσε ότι 8-10 μετεωρίτες ανακτώνται παγκοσμίως κάθε χρόνο.

Ο μετεωρίτης του Μέιν ήταν ορατός στον ουρανό για περισσότερα από τέσσερα λεπτά από τις 11.57 π.μ. ET το Σάββατο 8 Απριλίου, σύμφωνα με τη NASA. Οι άνεμοι μπορεί να μετέφεραν μικρότερους μετεωρίτες στον Καναδά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ένας εξήγησε ότι ένας μετεωρίτης θα ήταν μαυρός στο εξωτερικό και στο εσωτερικό θα είχε πιθανότατα διαφορετικό χρώμα. Μπορεί επίσης να περιέχει σίδηρο και επομένως να έλκεται από έναν μαγνήτη.

Η αναζήτηση για θραύσματα ενός μετεωρίτη που φώτισε τον ουρανό στην περιοχή το 2016 δεν απέφερε καρπούς. Αυτή τη φορά, ο Πιτ είπε ότι ήταν «συγκρατημένα αισιόδοξος» επειδή είναι περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες για την τοποθεσία του από το ραντάρ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το