Πολιτισμός

Η μουσικοθεατρική παράσταση “Το νου σας, καρχαρίες, ερχόμαστε” στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας

120bf9f0-7adc-42f9-920b-89e28b717fc0

Το Ωδείο Φραντς Λίστ και το Μικτό Εργαστήρι μουσικής και ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης, παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση: «ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ…ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ» που είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Στέφανου Παπαδόπουλου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.
Φιλική συμμετοχή στην παράσταση θα έχουν τα παιδιά της σχολής χορού Άννας Πανάγου και χορηγός το βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη».
Περίληψη παραμυθιού:
«Ο ήλιος ανατέλλει, τα τσόφλια των αβγών σπάνε και έξι χαριτωμένες χελωνοφατσούλες κάνουν την εμφάνισή τους στην άμμο. Ο χελώνος δάσκαλος Αντώνης αναλαμβάνει να οδηγήσει τους λιλιπούτειους μαθητές του στο παρθενικό τους ταξίδι στον κόσμο. Οι χρήσιμες συμβουλές και οι χρυσοί κανόνες δεν αρκούν για να ξεπεράσουν τους κινδύνους και τα εμπόδια που παρουσιάζονται στο δρόμο τους. Βλέπετε, το κάθε χελωνάκι έχει το χαρακτήρα του και αντιμετωπίζει αυτή τη μεγάλη περιπέτεια άλλοτε με υπακοή και προσήλωση κι άλλοτε με αυθορμητισμό και αφέλεια. Η συμπεριφορά τους κάποιες φορές εξαντλεί την υπομονή του δασκάλου. Όμως αγαπά με πάθος το λειτούργημα που επέλεξε και δεν το βάζει κάτω. Έτσι, πορεύονται όλοι μαζί, με γέλια, κλάματα, επιβραβεύσεις, επιπλήξεις, ενθουσιασμό ή απροθυμία, για να φτάσουν τελικά πιο ώριμοι μπροστά στην άγνωστη, απέραντη θάλασσα. Όταν ο Αντώνης γίνεται η ασπίδα τους απέναντι στο μεγάλο κίνδυνο που παρουσιάζεται, τα χελωνάκια παύουν να κάνουν του κεφαλιού τους και ενώνονται σαν μια γροθιά για να τον υπερασπιστούν. Η ομαδικότητα, η γενναιότητα και η αλληλεγγύη που θα επιδείξουν τα μικρά, εμπνευσμένα από το παράδειγμα αυτοθυσίας του δασκάλου τους, θα είναι άραγε αρκετά για να τον σώσουν, ώστε να κολυμπήσουν με τη συνετή καθοδήγησή του στα βαθιά νερά της ζωής;
Τα παιδιά μορφώνονται από το τι είναι ο ενήλικας και όχι απ’ τα λόγια του. Καρλ Γιουνγκ»
Ο Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σε ηλικία ενός έτους ακολούθησε τους γονείς του στην Καλιφόρνια και όταν έγινε 4 ετών η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου και έζησε για 25 χρόνια. Γαλουχήθηκε από τη μητέρα του και ανατράφηκε με αρχές και αξίες βασισμένες στον ανθρωπισμό και το δίκαιο. Σπούδασε Κοινωνική Οικονομία, Διπλωματία και Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο. Το 1993 αποφοίτησε από τη Νομική. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 με μια βαλίτσα γεμάτη γαλλική κουλτούρα και ελληνικές ρίζες. Η αστείρευτη φαντασία του, η ασυμβίβαστη παιδικότητά του και η ανάγκη του για ουσιαστική προσφορά και δημιουργία νίκησαν στη μάχη με τα κοινωνικά πρότυπα του επιχειρηματία που υπήρξε για 15 χρόνια. Εμπνευσμένος από την αγάπη των παιδιών του, δημιουργεί παραμύθια και ιστορίες, που τους διηγείται τα βράδια.
Βιβλία του: «Η παχουλή βατραχίνα», «Ντάργουιν ο μισός…», «Ο ταχυδρόμος δεν είναι για φάγωμα»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το