Τοπικά

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ). Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο νέος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Γ. Τοζίδη
Ο κ. Μιτζικός ζήτησε από τον κ. Τοζίδη τη συνδρομή του ΟΛΒ για τη σύσταση και λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ένα θέμα που αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή.
Όπως ανέφερε ο κ. Μιτζικός «στη συνάντηση εργασίας που είχαμε με τον κ. εκφράστηκε η διάθεση συνεργασίας και από τις δυο πλευρές και προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας».
Παράλληλα, συμφωνήθηκε να παράσχει ο ΟΛΒ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου διοικητική στήριξη και τεχνογνωσία για την επίλυση μιας σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών και η νομιμοποίηση των λιμανιών στην περιοχή.

«Δέκα χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα στο θέμα της νομιμοποίησης των μικρών λιμανιών στο Νότιο Πήλιο, όπως είναι η Κ. Γατζέα, τα Καλά Νερά, η Άφησσος, ακόμη και η Αγία Κυριακή Τρκερίου. Εκτός από τα λιμάνια στη Σηπιάδα, που φρόντισε να αδειοδοτηθούν η πρώην Δημοτική Αρχή, τα υπόλοιπα είναι στον «αέρα»» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιτζικός.
Την ικανοποίησή του από το αποτέλεσμα της συνάντησης εξέφρασε ο κ. νέος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου τονίζοντας πως «η συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Βόλου κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες με τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία και την εμπειρία των στελεχών του ΟΛΒ και προς αυτή την κατεύθυνση ζητήσαμε τη συνδρομή του, για την οποία ο κ. δεσμεύτηκε να παράσχει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το