Ελλάδα

Μητσοτάκης: Συντελείται μια κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές μας υποδομές

Τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, εγκαινίασε κατά την περιοδεία του στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συντελείται μια πραγματική κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές μας υποδομές. Μια κοσμογονία που θα έλεγα ότι άργησε. Σκεφτείτε μια χώρα με τόσο μεγάλη και εκτεταμένη ακτογραμμή να έχει τα λιμάνια της ουσιαστικά παρατημένα. Γιατί αυτή ήταν η κατάσταση την οποία βρήκαμε. Κάνουμε σημαντική πρόοδο, το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι μια μόνο ψηφίδα σε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό μωσαϊκό που αφορά συνολικά τις λιμενικές μας υποδομές» τόνισε στον χαιρετισμό του για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης και επέκτασης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου.

Επισήμανε ότι η επένδυση που γίνεται δεν δίνει μόνο τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να αναχωρήσουν από τον Αγ. Κωνσταντίνο προς προορισμούς στην Εύβοια ή στις Σποράδες, αλλά δίνει τη δυνατότητα στην περιφέρεια της Στερεάς και ειδικά στη Φθιώτιδα να υποδεχθεί και επισκέπτες καθώς το λιμάνι πια θα μπορεί να είναι προσβάσιμο σε μικρά και μεσαία κρουαζιερόπλοια.

«Σε αυτό τον αναπτυξιακό σχεδιασμό βουνού και θάλασσας πιστεύω ότι ο ‘Αγιος Κωνσταντίνος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και χαίρομαι που μπορέσαμε μέσα από μια δημόσια επένδυση να συνδράμουμε στην ανάπτυξη της περιοχής προσθέτοντας μια σημαντική λιμενική υποδομή» είπε.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδα τα πλοία που θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι και ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα από οδικές διαμορφώσεις.

«Στην αρχή της δεύτερης τετραετίας η έμφαση δίνεται στην δρομολόγηση και την παράδοση των έργων, διότι αυτό το οποίο μετράει είναι το αποτέλεσμα» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας το έργο έχει προϋπολογισμό 9,8 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

“Λίφτινγκ” συνολικότερα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού έχει φέρει η επέκταση στον υφιστάμενο χερσαίο χώρο κατά 3.745 τ.μ. και έτσι λοιπόν το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τ.μ. αφού δημιουργήθηκαν νέα κρηπιδώματα, μεγαλύτερο βάθος, έγινε επέκταση της υφιστάμενης αποβάθρας και κατασκευάστηκε νέα προβλήτα, κάθετα στην αποβάθρα, με στόχο να δημιουργηθεί προστατευμένη λιμενολεκάνη από τον βόρειο κυματισμό.

Πλέον η συνολική δυναμικότητα του λιμανιού είναι να έχουν τη δυνατότητα πλαγιοδέτησης δύο υδροπτέρυγα μήκους μέχρι 35 m και πρυμνοδέτηση δυο οχηματαγωγά πλοία μήκους μέχρι 100 m ενώ παράλληλα αυξάνονται οι θέσεις ελλιμενισμού.

Παράλληλα βελτιώθηκαν και οι συνθήκες προστασίας αλλά και παροχών στο γειτονικό αλιευτικό καταφύγιο που είναι ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το