Ελλάδα

Μητσοτάκης: Μπορώ να εκφράσω τους «ορφανούς ψηφοφόρους» του μεσαίου χώρου

Ï ÊõñéÜêïò ÌçôóïôÜêçò áíáêïéíþíåé ôçí õðïøçöéüôçôÜ ôïõ ãéá ôçí ðñïåäñßá ôçò Í.Ä. ìå äçëþóåéò óôá êåíôñéêÜ ãñáöåßá ôïõ êüììáôïò óôç Óõããñïý, ôçí ÐáñáóêåõÞ 2 Ïêôùâñßïõ 2015. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

mitsotakis_32

Για τη δυνατότητά του να εκφράσει το σύνολο της κεντροδεξιάς εφόσον ηγηθεί τη ΝΔ ,μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι στον μεσαίο χώρο βρίσκονται οι «πολιτικά ορφανοί» πολίτες, η προσέλκυση των οποίων θα αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος και θα φέρει νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα

Ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι δεν θέλει μια συρρικνωμένη παράταξη αλλά μια ΝΔ που να μπορεί να εκφράσει και πάλι «τουλάχιστον τον κόσμο που ψήφισε ναι στο δημοψήφισμα», της δημιουργικής όπως είπε Ελλάδας που είναι φιλοευρωπαϊκή και επενδύει στην πραγματική δουλειά και την αξιοκρατία.

Διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί είτε αυτός είτε ο Β. Μεϊμαράκης δεν τίθεται θέμα ενότητας ούτε πολιτικής στροφής της ΝΔ προς το μεσαίο χώρο τα οποία είναι δεδομένα.

Εξήγησε μάλιστα ότι αν θέλει κάποιος μια κεντροδεξιά του 40% θα πρέπει να ταυτιστεί με τη συνύπαρξη των παραδοσιακών δεξιών με τους κεντρώους φιλελεύθερους και τους μετριοπαθείς κεντροδεξιούς.

Σχετικά με την στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε ότι είναι δεξιός σε αντίθεση με τον ίδιο που είναι κεντροδεξιός, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί μια κεντροδεξιά στην οποία όλοι να χωρούν.

Αναφορικά με τα διλήμματα της εκλογής της 10ης Ιανουαρίου, ανέφερε ότι το ένα αφορά στο ζήτημα της δημιουργικής ανανέωσης ή της στασιμότητας και το άλλο στο ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Για το πρώτο υπογράμμισε ότι το 60% και πλέον των πολιτών που ψήφισαν τάχθηκαν υπέρ της ανανέωσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενώ για το δεύτερο υποστήριξε ότι είναι καταλληλότερος να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Το απέδειξε, είπε, με το να φέρει στη ΝΔ πολίτες που είναι μακριά της τώρα, ενώ ενδεχομένως και λόγω ηλικίας και ενός πιο σύγχρονου πολιτικού λόγου, μπορεί να μιλήσει καλύτερα και στις νεότερες ηλικίες.

Σημείωσε επίσης με νόημα ότι το στοίχημα της μαζικής συμμετοχής του κόσμου το κέρδισε ο ίδιος και όχι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που είχε ταχθεί κατά της ανοιχτής διαδικασίας.

«Αποδείξαμε ότι αν ανοίξουμε τις πόρτες της ΝΔ στην κοινωνία, η κοινωνία δεν θα μας γυρίσει την πλάτη», είπε.

Με τον ίδιο στην ηγεσία της ΝΔ το κόμμα θα ασκήσει πιο συγκεκριμένη και αξιόπιστη αντιπολίτευση, τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι θα αρχίσει από την αρχή να ασκεί πολιτική, έτσι ώστε όταν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δημοσκοπικά να μπορεί η ΝΔ «να γεμίσει αυτό το κενό», όχι ωστόσο κάνοντας όσα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ψέματα και προσπαθώντας να στρογγυλοποιήσει τα πράγματα αλλά «έχοντας ξεκάθαρο εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα».

«Casus belli η παιδεία»
Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε ειδικότερα τα «πυρά» του εναντίον της κυβέρνησης για τα θέματα της Παιδείας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα προκύψει καμία συνεργασία εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει τα δικά του» στο συγκεκριμένο χώρο.

Το ζήτημα αυτό είναι τόσο σημαντικό είπε ώστε να αποκλείει τη δυνατότητα συνεργασίας σε οτιδήποτε άλλο, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δυο πλειοψηφίες στη Βουλή, μια για τα δύσκολα όπως το ασφαλιστικό και την άλλη για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει «κάποιους βολικούς, χρήσιμους ηλίθιους να ψηφίζουν τα δύσκολα».

«Ποιος σας είπε ότι η παιδεία δεν είναι πιο σημαντική από το ασφαλιστικό», αναρωτήθηκε τονίζοντας ότι το θέμα δεν αφορά πρόσωπα όπως του κ. Φίλη ή της κας Αναγνωστοπούλου αλλά «κεντρικής πολιτικής» καθώς στην Παιδεία ανατρέπονται όλες οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν και επιστρέφει η χώρα σε εποχές σκληρού κομματισμού.

«Για μένα η Παιδεία είναι casus belli», είπε εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι δεν θα συζητήσει καμία στήριξη σε οποιοδήποτε άλλο σημαντικό θέμα «τύπου ασφαλιστικού που μπορεί να μην έχει ο κ. Τσίπρας τους απαιτούμενους βουλευτές» εάν ο πρωθυπουργός δεν κάνει πίσω στην Παιδεία.

Για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο ο ίδιος ψήφισε τόνισε ότι «σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις δεν μπορεί κανείς να κρύβεται» αλλά να έχει «το θάρρος της γνώμης του» αναφερόμενος έμμεσα στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο οποίος απείχε της ψηφοφορίας.

Όπως σημείωσε, περίπου το 50% της ΝΔ συμβαδίζει με αυτή τη θέση λέγοντας παράλληλα ότι δουλειά των πολιτικών είναι «να εκπαιδεύουμε και τον κόσμο και να του εξηγούμε γιατί στην Ελλάδα του 2016 το να έχει κάποιος βασικά αστικά δικαιώματα αν θέλει να ζει με τον σύντροφό του δεν είναι αναχρονισμός, δεν υπονομεύει την έννοια της οικογένειας ούτε δυναμιτίζει το ρόλο της ορθοδοξίας στην οργάνωση της ελληνικής κοινωνίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το