Ελλάδα

Mητσοτάκης: Ενθαρρύνω τα νεότερα παιδιά να εμβολιαστούν ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία

Tην ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το ραντεβού του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, κάλεσε τα νεότερα παιδιά και τους εφήβους «σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς τους, να κάνουν κι αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια». Και, βέβαια, προσέθεσε ότι μόλις το εισηγηθούν οι επιστήμονες η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να ανοίξει την πλατφόρμα εμβολιασμών για τα παιδιά από 12 ετών. «Εφόσον η Επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε κι εμείς το να κατέβει το όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε.

Εξέπεμψε, δε, καμπανάκι στους ανεμβολίαστους τώρα ειδικά που η μετάλλαξη «Δέλτα» αρχίζει να επικρατεί. «Το εμβόλιο είναι ένα θαύμα της επιστήμης, έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του και θα ζητήσω και πάλι και σε τοπικό επίπεδο να κάνουμε αυτήν την επιπρόσθετη προσπάθεια πειθούς. Έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα πια στη διάθεσή μας, αρκεί να δείτε τα στοιχεία των τελευταίων μηνών: το 99% των συμπολιτών μας μεταξύ 60 και 80 ετών που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω για το πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά τώρα που έχουμε τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, να παραμένει κάποιος ανεμβολίαστος», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εμβολιασμών.

«Για τον εμβολιασμό να πω μόνο ότι είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε μία αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται, και από τα νέα παιδιά, τους νέους συμπολίτες μας, αλλά και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που ενδεχομένως να είχαν διστάσει μέχρι στιγμής να εμβολιαστούν.
Είναι ξεκάθαρο -έβλεπα και τα στοιχεία σήμερα με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία πια όπως είχαμε προβλέψει είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας- ότι όλοι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν είτε θα αρρωστήσουν. Επομένως, θα προέτρεπα πραγματικά, με όσο μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, όχι μόνο από το να κολλήσουν αλλά από το να αρρωστήσουν σοβαρά», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το