Ελλάδα

Μητέρα Παντελίδη: Ο Παντελής έχασε 34.000 ευρώ στα χαρτιά σε «φιλικό» σπίτι

pantelidis

Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από τον ξαφνικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη και η μητέρα του, Αθηνά Παντελίδου, κοινοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ένα κείμενο ενός άνδρα, το όνομα του οποίου είναι, Νίκος Μεταξάς.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, αναφέρεται ότι ο Παντελής Παντελίδης, το τελευταίο βράδυ του, έχασε 34.000 ευρώ στα χαρτιά και ότι ο τραγουδιστής δεν βρισκόταν σε φιλικό σπίτι, αλλά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη. Μάλιστα γίνεται αναφορά στις τελευταίες φωτογραφίες- ντοκουμέντο του Παντελή Παντελίδη, που δημοσίευσε το “Θέμα” .

Το κείμενο που αναδημοσίευσε η Αθηνά Παντελίδου, αναφέρει τα εξής:
«Να πω δυο λόγια για το … «φιλικό» αυτό σπίτι και τις φωτογραφίες από αυτό. Καταρχήν όπως ακούστηκε αν είναι αλήθεια ο Παντελής έμεινε μ΄ένα πενηντάρι στην τσέπη και ότι έχασε πάνω από 25.000 € και στο τέλος όπως είπαν βγήκε και χρεωμένος από πάνω με 9.000€ (αν αληθεύουν όλα αυτά) το σπίτι αυτό δεν λέγεται «φιλικό» αλλά «πολύ εχθρικό».

Γιατί στα φιλικά σπίτια αν παίξουν χαρτιά ή δεν θα παίξουν με χρήματα, ή θα παίξουν το πολύ τις πίτσες και τις μπύρες στην παρέα. Από τις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι ένα οποιοδήποτε σπίτι που μια φιλική παρέα παίζει χαρτιά, αλλά εδώ βλέπουμε ένα επαγγελματικό τραπέζι χαρτοπαιξίας όπου η πράσινη τσόχα είναι περασμένη μέσα στο έπιπλο του τραπεζιού, ενώ στα σπίτι το πολύ πολύ να ρίχνουμε κανένα πράσινο τραπεζομάντηλο από πάνω σε κάποιο τραπέζι φαγητού για να μπαίνουμε στο κλίμα. Συνήθως στα φιλικά σπίτια παίζουν και στα χαμηλά τραπέζια του σαλονιού χαρτιά οι φίλοι. Εδώ όλο το σκηνικό που φαίνεται (γιατί υπάρχει κι αυτό που δεν φαίνεται) δείχνει ένα τραπέζι χαρτοπαικτικό καθαρά και κάποια άτομα να παίζουν χαρτιά. Δεν διακρίνω κάτι το φιλικό σε αυτές τις φωτογραφίες. Άκουσα να λένε κάποιοι ότι δεν μπορεί να ήταν λέσχη, γιατί ήταν διαμέρισμα. Αν ήταν παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη θα ήταν στημένη κρυφά σε διαμέρισμα για να μην γίνουν αντιληπτοί, δεν θα νοίκιαζαν κατάστημα με ταμπέλες φωτεινές «περάστε εδώ λειτουργεί παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη» .

αρχείο λήψης

Επομένως αυτό που βλέπουμε είναι πολύ πιθανόν να είναι μια παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη σε σπίτι. Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν το υπόλοιπο δωμάτιο, ούτε το υπόλοιπο σπίτι. Γιατί με βάση αυτό που βλέπω εδώ, πιστεύω ότι αν υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες ή βίντεο, υποθετικά θα μπορούσε στον υπόλοιπο χώρο του δωματίου να υπάρχουν και άλλα τέτοια επαγγελματικά τραπέζια χαρτοπαιξίας όπου άλλα άτομα ενδεχομένως έπαιζαν χαρτιά και όχι μόνο αυτά που βλέπουμε. Άλλωστε φαίνεται καθαρά ότι το τραπέζι αυτό που έπαιζε ο Παντελής ήταν στην άκρη του δωματίου δίπλα στην πόρτα. Θα πρέπει να βρεθεί τι υπάρχει και στο υπόλοιπο δωμάτιο και ποια άτομα υπήρχαν εκεί αν υπήρχαν. Επίσης βλέπουμε και μία σκάλα που οδηγεί επάνω, δεν ξέρουμε τι γινόταν κι εκεί πάνω κι αν υπάρχουν κι εκεί φωτογραφίες , τότε μπορεί και να μάθουμε τι γινόταν κι εκεί.

Γιατί τρεις μήνες τώρα η αστυνομία δεν είχε μπει στον κόπο να ψάξει αν και είχε ήδη βγει φωτογραφία από τη Μίνα Αρναούτη στο προφίλ της όπου έδειχνε το τραπέζι με την πράσινη τσόχα, μάρκες, τραπουλόχαρτα και ένα ποτήρι σαμπάνιας για να δείξει πώς περνάει. Και μόνο με αυτή τη φωτογραφία τότε θα έπρεπε η αστυνομία να ερευνήσει αυτό το σπίτι, όχι μόνο για το θάνατο του Παντελή, επειδή όπως είπαν το αντιμετώπισε η τροχαία μόνο σαν τροχαίο και δεν την ενδιέφερε όπως ακούστηκε το πριν και το μετά, αλλά να το ερευνήσει ως τόπο όπου παιζόταν ίσως παράνομος τζόγος. Αλλά δεν είχε γίνει αυτό μέχρι τώρα. Δεν ξέρουμε άλλωστε αυτή η σκάλα του σπιτιού πού οδηγεί; Δεν ξέρει κανείς αν επάνω εκεί ήταν στημένο ένα μικρό καζίνο, με φρουτάκια κλπ, ή αν γίνονταν άλλες αξιόποινες πράξεις, δεν το ξέρουμε. To έψαξε κανείς; Από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα όχι, τις τελευταίες μέρες κάτι πάει να ψαχτεί, αλλά πέρασαν τρεις μήνες. Τι θα βρουν μετά από τρεις μήνες στη λέσχη, άγνωστο!

Από τις εικόνες φαίνεται ο Παντελής να παίζει χαρτιά με κάποιους άλλους, ένα ποτήρι με ποτό στη μέση του ποτηριού περίπου, κάποιους να στριμώχνονται δίπλα του (εδώ κολλάει το τραγούδι του «μου κρυφοκοίταξαν τον Ασσο) τις δύο κοπέλες που έλεγαν ότι δεν ήξεραν πόσο είχε πιεί να παρακολουθούν το παιχνίδι, αλλά δεν βλέπω κάτι φιλικό στην ατμόσφαιρα. Εγώ τα ξέρω αλλιώς τα χαρτιά στα φιλικά σπίτια. Και μάλιστα στη μία φωτογραφία ο Παντελής δείχνει λίγο εκνευρισμένος, ίσως γιατί χάνει; Ισως γιατί νομίζει ότι τον κλέβουν; Όταν παίζει κάποιος χαρτιά δεν κολλάς δίπλα του , γιατί θα δεις τα φύλλα του, δεν είναι πρέπον… Στη φωτογραφία όμως παρατηρώ ότι κάθονται όλοι κολλητά του. Και κατά τη γνώμη μου άνετα θα έβλεπαν τα χαρτιά του… Μια παρατήρηση κάνω και έχω το δικαίωμα , αφού όπως είπαν, δεν ξέρω αν αληθεύει, έχασε σε εκείνο το… «φιλικό σπίτι» με την… «φιλική παρέα» πάνω από 25.000 € + 9.000 € (χρέος να ισχύει αυτό) = 34.000 € και τον άφησαν μ΄ ένα πενηντάρι είπαν στην τσέπη (πάλι καλά, δεν ξέρω αν αληθεύει).

Στις φωτογραφίες φαίνεται και η ώρα στη μία 4.00 το πρωί και στην άλλη 6.00 το πρωί. Όμως το τροχαίο έγινε στις 8.15 περίπου το πρωί, άρα μεσολάβησαν δύο και πλέον ώρες, για τις οποίες θα πρέπει η αστυνομία να κάνει έρευνα για το τι έγινε στο διάστημα αυτό και πώς ο Παντελής ενώ στις φωτογραφίες αυτές φαίνεται ότι δεν είναι τόσο πολύ πιωμένος, αλλά φαίνεται αρκετά νηφάλιος, τι έγινε αυτές τις δύο ώρες και βρέθηκε στις αιματολογικές εξετάσεις να έχει 2,72 gr αλκοόλ ανά lt αίματος . Δεν μπορώ να διανοηθώ ένας άνθρωπος που στις 6.00 το πρωί δείχνει τουλάχιστον νηφάλιος να πιεί μετά τόσο πολύ που να φτάσει να έχει αυτό το τεράστιο ποσοστό αλκοολ στο αίμα.

αρχείο λήψης (1)

Όμως οι αιματολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι κάτι «ανάγκασε» τον Παντελή να πιεί υπερβολικό ποσοστό αλκοολ μέσα σε αυτές τις δύο ώρες. Γιατί κανένας σώφρων άνθρωπος αν δεν έχει πιεί όλη νύχτα τόσο πολύ, δεν θα κατεβάσει το ξημέρωμα ένα μπουκάλι ουίσκι, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εκτός κι αν τον αναγκάσει κάποιος δια της βίας να το κάνει. Και σε τι κατάσταση είναι ένας άνθρωπος με 2,72gr αλκοόλ ανά λίτρο στο αίμα του; Και πώς βρέθηκε στο τζιπ, ποιοι τον έσυραν σε αυτό αφού βρέθηκαν χαλίκια και άμμος στα ρούχα του; Και πώς ένας άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση με απώλεια λειτουργιών και αισθήσεων όπως είπαν, χωρίς συναίσθηση ούτε να μπορέσει να σταθεί όρθιος είπαν πώς οδήγησε; Γιατί όπως είπαν οι ειδικοί αυτή η ποσότητα είναι οριακή και μπορεί να οδηγεί σε λιποθυμία και απώλεια αισθήσεων. Γιατί όπως είπε έγκριτος καθηγητής ιατρικής «θα ήταν σαν να βάζεις κούκλα να οδηγήσει» . Οι κούκλες ως γνωστόν δεν οδηγούν, οπότε οφείλει να βρει η αστυνομία ποιος οδήγησε το τζιπ και πώς έγινε το τροχαίο αν ήταν τελικά τροχαίο ή όχι, στο οποίο σκοτώθηκε ο Παντελής. Αλλά όπως είπαμε τρεις μήνες οι αρχές δεν ερεύνησαν τη λέσχη για να δουν τι συνέβη στον Παντελή εκείνη τη νύχτα ως το ξημέρωμα.

Αν υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες ή βίντεο θα ήταν κατατοπιστικές να βγουν προς τα έξω. Όλα αυτά τα γράφω γιατί βλέπω μια προσπάθεια μερικών να πουν ότι το σπίτι ήταν φιλικό ( αλλά όπως ακούγεται τον «έγδυσαν» τον Παντελή από χρήματα) και να αρκεστούν στα πρόσωπα της φωτογραφίας για έρευνα, δεν θα ήθελα να γίνει συγκάλυψη του θέματος αυτή είναι η άποψή μου και τη λέω. Θέλω να ελπίζω όμως ότι οι αρχές θα ερευνήσουν διεξοδικά τη λέσχη (αν και συνήθως οι παράνομες λέσχες αν ήταν παράνομη) είναι περιφερόμενες και μετά από τρεις μήνες θα είναι δύσκολη η έρευνα και όλα τα άτομα που βρίσκονταν εκεί και όχι μόνο τα άτομα της φωτογραφίας. Αν υπάρχουν κι άλλες φωτογραφίες ή βίντεο σίγουρα θα βοηθούσαν αρκετά».

Πηγή www.tff.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το