Τοπικά

Μειωμένος έως 50% ο τζίρος σε καφέ, μπαρ, ταβέρνες του Ανατολικού Πηλίου

Έως και 50% είναι μειωμένος φέτος σε σχέση με πέρυσι ο τζίρος των καταστημάτων καφέ και εστίασης στο Ανατολικό Πήλιο την τρέχουσα περίοδο των Χριστουγέννων, εξέλιξη που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι αιτίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Απόστολο Σουλδάτο, είναι ποικίλες.
Ειδικότερα ο ίδιος τόνισε πως «τα ξενοδοχεία στο Ανατολικό Πήλιο είχαν πληρότητα το τριήμερο των Χριστουγέννων λίγο πάνω από το 60%. Αλλά ένα επίσης ανησυχητικό στοιχείο ήταν η χαμηλή κατανάλωση στα καφέ και τα καταστήματα εστίασης ή στα μπαρ της περιοχής. Αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχουμε επικοινωνήσει ως τουριστική επιτροπή με επαγγελματίες από όλα τα χωριά και η διαπίστωση είναι πως σε σχέση με πέρυσι η πτώση στην κατανάλωση και τον τζίρο αγγίζει το 50%».
Επομένως μπορεί ο Βόλος, η Πορταριά, η Μακρινίτσα να έχουν πληρότητες που αγγίζουν το 100% και η κατανάλωση να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και με το Ανατολικό Πήλιο.
«Φέτος λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο και όλοι οι επισκέπτες μεταβαίνουν εκεί για να απολαύσουν το χιόνι. Αν δεν υπήρχε χιόνι, ο κόσμος από την Πορταριά, τη Μακρινίτσα, αλλά και τον Βόλο, θα έκανε βόλτα και στα χωριά του Ανατολικού Πηλίου. Φέτος, όμως, οι περισσότεροι σταματούν στα Χάνια. Επίσης και οι τουρίστες που διαμένουν στο Ανατολικό Πήλιο, πηγαίνουν στο Χιονοδρομικό για να κάνουν σκι. Στο σημείο αυτό υπάρχει και το ζήτημα της έλλειψης κάποιων εκδηλώσεων ή άλλων events στο Ανατολικό Πήλιο που θα μπορούσαν να κρατήσουν εδώ τον κόσμο και να διασκεδάσει».
Στο μεταξύ, συνεδριάζει αύριο Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς-Μουρεσίου με δύο θέματα που είναι τα εξής: Λήψη απόφασης ανατροπής των αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης οικονομικού έτους 2016. Αναμόρφωση (6η) προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων οικ. έτους 2016.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το