Τοπικά

Με μειωμένο τζίρο έκλεισε η χρονιά για τους εμπόρους στο Βόλο

Ελαφρώς τονώθηκε χθες η αγοραστική κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου, που ήταν ανοικτή μέχρι τις 7 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανατραπεί η γενική αρνητική εικόνα στον τζίρο τους, που είχαν τα εμπορικά καταστήματα για το Δεκέμβριο.
Αλλά και για το 2016 συνολικά οι έμποροι του Βόλου βλέπουν μια πτώση του τζίρου που κυμαίνεται, μεταξύ 20-30%.
Παρά το τσουχτερό κρύο η αγορά χθες ήταν γεμάτη από κόσμο, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα, ενώ, όσο βράδιαζε, η κίνηση γινόταν όλο και πιο αραιή.
Ωστόσο η κατανάλωση δεν θύμιζε άλλες εποχές, που τα καταστήματα ήταν γεμάτα από κόσμο. κάτι που είχε αντανάκλαση και στα ταμεία. Η οικονομική δυσχέρεια έπαιξε για ακόμη μια φορά κεντρικό ρόλο στην χαμηλή κατανάλωση γενικά.

 
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος τόνισε πως «δυστυχώς το 2016 έκλεισε για τον εμπορικό κόσμο της πόλης με μια μείωση του τζίρου κοντά στο 20-30%. Ελπίζαμε το 2016 να είναι μια ισορροπημένη χρονιά, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό. Η συνεχής μείωση των εισοδημάτων και συντάξεων, η κακή ψυχολογία, οι αυξημένες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και η εχθρική πολιτική της κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα, έπαιξαν δυστυχώς καθοριστικό ρόλο, ώστε τα εμπορικά καταστήματα να μην μπορέσουν να «ανασάνουν» ούτε φέτος».
Ερωτηθείς για το πώς κύλησε η αγοραστική κίνηση το Δεκέμβριο, ο κ. Τσέλιος επισήμανε πως «δυστυχώς το Δεκέμβριο η πτώση του τζίρου ίσως να ξεπερνά και το 30%. Η κατάσταση ήταν άσχημη, με τους πολίτες να έχουν πολλές οικονομικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να περιοριστεί το διαθέσιμο εισόδημα για αγορές».

Κλειστά εμπορικά, αρτοποιεία, μάρκετ

Αύριο Δευτέρα κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα σε αναπλήρωση της Κυριακής προ Χριστουγέννων, που ήταν ανοικτά, αλλά και τα αρτοποιεία και τα σούπερ μάρκετ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το