Ελλάδα

Μήνυση για τον τραυματισμό της καταθέτει αύριο στέλεχος της ΛΑΕ

Μήνυση «κατά των αστυνομικών, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που ευθύνονται για τον τραυματισμό της», κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της Κυριακής ενάντια στο ασφαλιστικό, θα καταθέσει αύριο στις 12 το μεσημέρι η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, η οποία θα μεταβεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, και αντιπροσωπεία στελεχών της παράταξης.

Ο τραυματισμός, από δακρυγόνο στο κεφάλι της Σόφης Παπαδόγιαννη, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΛΑΕ, από τύχη δεν ήταν θανατηφόρος, όπως έχει συμβεί σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν και του νεαρού Κούρδου Tarik Ataykaya στην Τουρκία, καθώς και του Παλαιστίνιου Mohammad Abu Awwad στο Ισραήλ.
Σημειώνεται, επίσης, ότι ευθύνη για τον τραυματισμό φέρει και η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου, «που διεύθυναν από τα κέντρα επιχειρήσεως την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το κτίριο της Βουλής και οι οποίοι έδωσαν εντολή για τη ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων στη βάση σχεδίου για τη διάλυση των ειρηνικώς συγκεντρωμένων διαδηλωτών που βρίσκονταν στη Λεωφ. Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το