Τοπικά

Μίνα Γκάγκα “Δεν αποκλείεται και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα στη μάχη του κορονοϊού” – Διαμαρτυρίες εργαζομένων – φορέων (photos)

 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε από τον Βόλο η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα που επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Νοσοκομείο Βόλου, ενώ δεν απέκλεισε να υπάρξουν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα για την κάλυψη των αναγκών σε covid Και no covid περιστατικά.

Στο Νοσοκομείο Βόλου, είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι αλλά και φορείς, είχαν αναρτήσει πανό, ζητώντας μεταξύ άλλων μόνιμες προσλήψεις.

Όπως δήλωσε η κ. Γκάγκα “Το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ αυτά τα δύο χρόνια, αλλά ένα σύστημα που δέχεται επιπλέον εισαγωγές έχει μεγαλύτερη δυσκολία και θέλομε να δούμε που μπορούμε να βοηθήσουμε. Εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν ότι μπορούν κι είμαστε κοντά τους”.

Η κ. Γκάγκα πρόσθεσε ότι γίνονται συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις κι όπως είπε “Η πίεση είναι προσωρινή πάνω από 2.500 σε γιατροί έχουν προσληφθεί και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις κι επικουρικού προσωπικού. Πρόθεση κι απόφαση να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα κα να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας και υπάρχει περίπτωση να μπούνε και καινούργια κρεβάτια και κλίνες covid και no covid. Γίνεται σε συνεννόηση με τις ΥΠΕ ότι χρειάζεται”. Όσον αφορά στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι γίνονται συνεννοήσεις και οι Δήμαρχοι αποφασίζουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το