Τοπικά

Μικρός ο Πρωτέας για να καλύψει τις ανάγκες των Σποράδων – Δεκάδες δεν μπόρεσαν σήμερα να επιβιβαστούν

Πρόβλημα με τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προέκυψε για τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων, σήμερα πρώτη μέρα κατάργησης στις απαγορεύσεις μετακινήσεων.

Αιτία, το γεγονός ότι στη θέση του Express Σκιάθος που εκτελούσε τη γραμμή Βόλος – Σποράδες και αντίστροφα, μπήκε από σήμερα, το πλοίο Πρωτέας που είναι πολύ μικρότερο και βάσει του πρωτοκόλλου που διέπει τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, χωράει πολύ λιγότερα άτομα.

Αποτέλεσμα ήταν, σήμερα το μεσημέρι, να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν από τις Σποράδες για Βόλο, περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια νεφροπαθής που έπρεπε να μεταβεί στο Βόλο για αιμοκάθαρση και χρειάστηκε τελικά, να ταξιδέψει με πλωτό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, με τους περιορισμούς που θέτει το πρωτόκολλο αναφορικά με τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται στα μέσα μεταφοράς, η δυναμικότητα του Πρωτέα είναι μόλις 50 άτομα, ενώ του Express Σκιάθος, τουλάχιστον τριπλάσια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το