Τοπικά

«Μικρά» σχολεία για Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλη τη Μαγνησία  

Στους 60 ανέρχονται οι μαθητές έξι Γυμνασίων του κέντρου της πόλης που κάθε μεσημέρι μεταβαίνουν στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου και παρακολουθούν ενισχυτική διδασκαλία σε έξι μαθήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μικρό σχολείο.

Η ενισχυτική διδασκαλία έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα στα Γυμνάσια και οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να βοηθηθούν στα Νέα Ελληνικά, στα Αρχαία Ελληνικά, στα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία αλλά και τα Αγγλικά.
Σε όλη τη Μαγνησία πάνω από 300 μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα δεκαπέντε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης που λειτουργούν στα Γυμνάσια.
Στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου ως τέτοια κέντρα έχουν οριστεί τρία Γυμνάσια, το 2ο Γυμνάσιο νέας Ιωνίας καλύπτοντας τέσσερα Γυμνάσια από τη Νέα Ιωνία, το 3ο Γυμνάσιο Βόλου καλύπτοντας μαθητές από τα 10, 3ο, 6ο, 7ο, 9ο Γυμνάσια και Μουσικό Σχολείο. Το τρίτο σχολικό κέντρο είναι το 2ο Γυμνάσιο Βόλου που εξυπηρετεί τρία Γυμνάσια.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «φέτος ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας ξεκίνησε πολύ νωρίς σε σχέση με άλλα χρόνια και έτσι οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να βοηθηθούν ουσιαστικά μέσα στην περίοδο της κρίσης που περνάμε.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας λειτουργεί πολύ καλά και οι διαρροές μαθητών είναι πολύ λίγες, ενώ μετά τις βαθμολογίες που δόθηκαν σε ορισμένα Γυμνάσια, υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι μαθητές.
Η ενισχυτική διδασκαλία βοηθά κυρίως τους μαθητές από αδύναμες οικονομικά οικογένειες που δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε κάποιο φροντιστήριο.
Η «Θ» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της ενισχυτικής διδασκαλίας στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου φιλόλογο κ. Δημήτρη Χανόπουλο που μας τόνισε πως «60 μαθητές από έξι διαφορετικά Γυμνάσια, παρακολουθούν τα μαθήματα στην ενισχυτική διδασκαλία. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, καθώς οι έφηβοι βοηθιούνται σημαντικά στην διδακτική τους ενίσχυση σε βασικά μαθήματα τα οποία διδάσκονται στο σχολείο και θεωρούν πως έχουν κενά. Μάλιστα ένα 80% των μαθητών αυτών προέρχονται από οικογένειες που λόγω οικονομικής δυσκολίας, δεν μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιο φροντιστήριο, οπότε ο θεσμός τους εξυπηρετεί ιδιαίτερα».
Ουσιαστικά από τις 14.15 μέχρι τις 17.15 στο 3ο Γυμνάσιο λειτουργεί ένα μικρό σχολείο με ολιγομελή τμήματα και καθηγήτριες που έχουν αφοσιωθεί σε αυτό που κάνουν.
Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας που εξυπηρετεί το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Γυμνάσια Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Καμβρογιάννης τόνισε πως «80 μαθητές από τέσσερα Γυμνάσια της Νέας Ιωνίας παρακολουθούν τα μαθήματα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν οικονομική αδυναμία να μεταβούν σε ένα φροντιστήριο για να βοηθηθούν γι’ αυτό και έτσι ο ρόλος της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι πολύ σημαντικός.
Πάντως στην περιφέρεια και ειδικότερα στο Πήλιο ο θεσμός αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα λόγω των αποστάσεων μεταξύ των χωριών, με συνέπεια μαθητές να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, αφού δεν έχουν μέσο μετακίνησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το